Ziduri, Spărturi și Uși

Omul, înzestrat cu trup, suflet și duh, e o creație foarte complexă. Ca atare, există nevoi și probleme, care sunt asociate cu diferite domenii, și a căror RECONSTRUIRE depinde de fiecare persoană.

muralhasObservați această realitate, prezentă în Neemia 6.1:

”Nu pusesem încă uşile porţilor (Ușile porților reprezintă Mântuirea, Renașterea, Maturitatea Spirituală, Comuniunea cu Dumnezeu… dar, trebuie să mergem mai departe), când Sanbalat (Sanbalat, în acest pasaj, simbolizează batjocura, care se combate cu REVOLTA), Tobia (Tobia simbolizează amenințările, care se combat cu CURAJUL de a vă supune Lui Dumnezeu), Gheşem (În sfârșit, Gheșem simbolizează acuzarea, care se combate cu PERSEVERENȚA în practica Cuvântului Lui Dumnezeu), arabul, şi ceilalţi vrăjmaşi ai noştri au auzit că zidisem zidul (adică, nu putem doar să reconstruim zidurile vieții noastre, care înseamnă să rezolvăm problemele, fie ele de extremă gravitate sau nu… ci, trebuie să mergem mai departe).

şi că n-a mai rămas nicio spărtură (Este extrem de necesar să umplem spărturile, care sunt greșelile, păcatele sau defectele, care trebuie mărturisite și părăsite… dar, nici nu putem să ne oprim aici, ci trebuie să mergem mai departe).

6.2 Atunci Sanbalat şi Gheşem au trimis să-mi spună: „Vino şi să ne întâlnim în satele din valea Ono.” Îşi puseseră de gând să-mi facă rău (Văzând cel rău că nu-l putea împiedica pe Neemia să reconstruiască zidurile, încearca, acum, să-l scoată din Ierusalim, ca să poată să-l omoare. Așa acționează cel rău și în zilele noastre. Nereușind să-i împiedice pe oameni să lupte cu indignare, curaj și perseverență, pentru reconstruirea vieții lor, ele, duhurile rele, încearcă să scoată oamenii de la Centrul de Ajutor Spiritual, ca să poată, astfel, să-i ucidă spiritual, așa cum au făcut cu mii de oameni care, din nefericire, n-au observat strategia diavolului și nevoia de a umple spărturile și de a pune ușile porților).

6.3 Le-am trimis soli cu următorul răspuns: „Am o mare lucrare de făcut (Lucrarea Lui Dumnezeu în viața noastră trebuie să fie completă, El nu vrea să avem doar ZÂMBETE (Binecuvântări), EL vrea să avem BUCURIE (Bucuria Mântuirii) – Bucurie extremă, realizare completă, de aceea nu ne vom opri, nu vom lăsa garda jos, ci vom continua cu piatra – DOMNUL IISUS și sabia – CREDINȚA în mâini).

şi nu pot să mă cobor (Nu putem să coborâm în această viață, nu putem să lăsăm ca totul să se piardă, când suntem ispitiți, trebuie să rezistăm, când ispitele ne sugerează ce e rău, trebuie să contracarăm astfel de rele, nu putem să ajungem în mizerie, în ruinele de la care am plecat, nu putem să plecăm din Ierusalim – Centrul de Ajutor);

cât timp l-aş lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta” (Cel rău și copiii lui vor să ne distragă, să ne abatem privirea de la obiectivul nostru – IISUS; de aceea, face totul, inclusiv prin intermediul religiilor și sectelor, ca să cedăm în această viață. Cine ne vrea binele, nu ne cere să plecăm de la Centrul de Ajutor, din contră, vrea să rămânem fermi și puternici, pentru că știe din ce ruine am plecat. Dar, cine ne vrea răul, insistă să plecăm din Centrul de Ajutor. Acum, știți!)

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *