Puterea Tinerilor Universală

Puterea Tinerilor Universală (PTU) există încă de la fundarea Locașului Duhului Sfânt și este format din milioane de tineri din toată lumea. Obiectul este să ajungă la tinerii ce sunt pierduți în droguri, în vicii, în criminalitate sau ce suferă cu un permanent gol interior și sunt fără așteptări de la viață. Pentru asta, ca mijloc pentru a ajunge la acești tineri, grupul dezvoltă diverse activități, culturale, sociale, sportive și spirituale. Conectată cu ceea ce proporționează bucurie, divertisment și plăcere tinerilor, PTU organizează frecvent evenimente precum turnee sportive, show-uri de muzică, evenimente culturale, prelegeri și alte mișcări, conștientizând tinerii că ”să fii tânăr înseamnă să fii vizionar”.

Sunt nenumărate proiecte dezvoltate de PTU, ce pleacă de la conștientizarea și prevenția folosirii drogurilor, practici și activități sportive, cursuri – inclusiv în parteneriat cu universități -, până la activități culturale și de relaxare, precum teatru, cinema, cor, grupuri de muzică, canto, dans, de asemenea și plimbări turistice și evenimente muzicale.

În partea socială, PTU, în afara combaterii drogurilor, realizează donări de sânge, donații de alimente, haine și cărți în comunitățile neajutorate și clinici de recuperare, promovează acțiuni de conștientizare a cetățenilor – precum obținerea anumitor documente -, oferă cursuri gratuite persoanelor neajutorate și le îndrumă spre piața de muncă, de asemenea sprijină primul ajutor în situații de urgență sau tragedii, precum donație de apă, gustări și alte materiale necesare.

În aspectul spiritual, proiectu caută să salveze stima proprie, încrederea și credința tinerilor – în Dumnezeu și în ei înșiși.

PTU de asemenea colaborează cu prezervarea mediului ambient, cu acțiuni de curățenie pe plaje, străzi, parcuri, strângerea gunoaielor, plus realizarea plimbărilor ecologice, făcând din tânăr un cetățean angajat cu chestiunea ambientală.

Plus asta, grupul se bazează pe Media PTU, proiect format din voluntari responsabili pentru acoperirea și divulgarea evenimentelor în mass-media și pe rețelele sociale.

PTU deține încă mai multe proiecte care beneficiază nu doar tinerii, ci societatea de o formă generală.

PROIECTUL STRĂJERUL

Proiectul Străjerul este compus din lucrători și tineri ce au un compromis cu dorința de a evangheliza și, din acest motiv, creează strategii pentru a aduce tineri la biserică și, pentru cei care frecventează Locașul Duhului Sfânt, să cunoască lucrarea PTU. Este necesar ca străjerul să aibă o viață cu Dumnezeu pentru a da celor ce suferă mesajul că în El există soluția pentru dilemele vieții. Ei au conștiința că cel ce câștigă suflete este înțelept și pentru a fi pe placul lui Dumnezeu este necesar să se ducă Cuvântul la ce necesitați.

Să fii un străjer consistă în a avea iubire față de aproape și sete pentru a câștiga suflete, până la urmă, cine este mântuit vrea să mântuiască. Lucrarea este făcută pe străzile cartierelor și chiar și prin vizitele la casa celor ce o cer. Unde Dumnezeu trimite merg, fie cu soare, cu ploaie, cartiere sau nu, căutând să ajute pe cei ce suferă.

MEDIA

Media este un proiect revoluționat de la Puterea Tinerilor Universală (PTU), ce pune tinerii în activitate totală. Este vorba de o agenție de comunicare formată doar din voluntari, care sunt responsabili în a acoperi audio și vizual evenimentele.

Prin intermediul mass-mediei și rețelelor de socializare, ei au funcția de a divulga lucrarea realizată de PTU. Înarmați de camere fotografice, laptopuri, multă inspirație și dispoziție, acești tineri ies pe când cu obiectivul de a face pe alți tineri să înțeleagă ceea ce credința și încrederea în Dumnezeu și în ei înșiși pot să facă în viețile lor.

Voluntarii înregistrează, editează filmări, fac foto și iau interviuri. PTU are un site oficial, facebook și youtube în care sunt divulgate toate filmările și evenimentele de la Locașul Duhului Sfânt, mărturisiri și mesaje de edificare și creștere pentru tineri.

UNIFORȚA

Uniforța este uniunea voluntarilor grupului Puterea Tinerilor Univerală (PTU) ce se mobilizează și fac să fie realizate acțiuni sociale, oferă ajutor în organizarea marilor evenimente și campionate și în plus oferă sprijin în marile urgențe și tragedii.

Grupul are funcția de a se mișca cu agilitate pentru a oferi ajutorul oferind alimentație și apă pompierilor și profesionalilor ce lucrează pentru salvarea victimelor.

PROIECTUL PTUni

Puterea Tinerilor Universtari (PTUni) este un proiect dezvoltat cu obiectivul de a stimula, colabora și de a dezvolta latura intelectuală, profesională, personală și spirituală a tinerilor care deja au absolvit sau sunt în curs de absolvire.

Proiectul promovează întâlniri lunare, piață vocațională și formarea tinerilor. Plus așa, deține o centrală de CV-uri, în care universitarii și cei deja formați au oportunitatea de a se candida la stagii sau locuri libere de muncă despre care propria PTU direcționează sau orientează unde să caute ajutor.

Universitarii de la PTU de asemenea au grupuri de studii, printre alte activități sau beneficii.

SPORT

Cine face parte din grupul Puterea Tinerilor are oportunitatea de a practica diverse modalități sportive. PTU deține un proiect numit Sport care, în afară de a proporționa activități fizice, de asemenea ajută integranții la descoperirea multor talente.

Cel mai interesant este că, în plus, tinerii sunt invitați să ajute la organizare, ceea ce termină fiind foarte important pentru dezvoltarea lor în grup. Frecvent se realizează evenimente, nelăsându-i așa să cadă în lene.

Forța și duhul sportiv nu lipsesc în acest grup. Fotbal, baschet, arte marțiale, box, atletism și multe alte modalități sunt unele din activitățile pe care tinerii le au la dispoziție.

Prin intermediul sportului, tinerii învață valori precum determinarea, perseverența și disciplina, esențiale în viață, precum și faptul că sunt recuperați din punct de vedere social, deja că mulți ce ajung la acest proiect se regăsesc în inversul vieții.

Pentru mai multe informații despre PTU, accesați site-ul și paginile de socializare.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *