Școala Mamelor

În fiecare zi mai multe femei devin mame înainte ca să fie pregătite. Sunt victime ale lipsei de planificare familială și, multe din ele, adolescente, se văd dintr-odată înainte unei lumi complet noi și dificile.

Nu de puține ori, familii și parteneri de ridică împotriva viitoare mame care, fără să aibă la cine să apeleze, cade în vicii și în depresie, pierzând toate forțele pe care le are pentru a lupta.

A fost exact pentru a orienta tinerele în aceste provocări că, din 2012, Biserica Universală a creat inițial proiectul ”T-Iubesc” – ce din ianuarie 2018 a început să se numească ”Școala Mamelor”-, a cărui obiectiv principal este să ajute mamele să descopere misterele maternității.

În acest proiect, ele primesc sprijin, conștientizare și valorare prin intermediul orientărilor de credință și sfaturilor practice, în afară de asemenea de a lucra cu copiii învățându-i valori precum ascultarea, respectul și disciplina.

Misiune complexă

Societatea, din obișnuința de a judeca, ce este în interiorul ei deja de mult timp, oprimă și disprețuiește toate femeile, ce, din vreun motiv, fug de standarde. Când o față rămâne însărcinată fără să fie căsătorită, spre exemplu, este în risc de a fi lăsată fără sprijin de familie și de prieteni.

Să îi reîntorci respectul și iubirea proprie în aceste situații este esențial, dar complicat. Este necesar să se lucreze laturile psihologice, spirituale și materiale ale acestor femei.

În primele momente, noile mame sunt invitate să împărtășească experiențele lor și, prin intermediul unui dialog, recuperează respectul propriu și își dau seama că un fiu, mai presus de tot, este un dar divin. Ele sunt ajutate să treacă peste fricile și suferințele prin care trec.

Trecând peste această etapă, este momentul de a avea grijă de sarcină în sine. Voluntar, psihologi, ginecologi și specialiști ajută în pre-natal, proporționând bebelușului o dezvoltare sănătoasă.

Naștere profesională

În mod normal, este nevoie mai mult decât o recuperare psihologică pentru a crește un copil. Orice bebeluș are nevoie de atenție, alimente, haine, medicamente și îngrijiri ce costă scump. Mame ce nu sunt angajate duc lipsă de un câștig pentru a oferi fiului tot ceea ce el are nevoie.

Cunoscând această necesitate, grupul, prin intermediul voluntarilor, oferă cursuri de profesionalizare de artizanat, manichiură, pedichiură, frizerie, machiaj și it. De această formă, femeie câștigă spațiu pe piața de muncă pentru a rezolva necesitățile copilului.

În plus, avocați și asistenți sociali de asemenea de dispun voluntar în a da atenție gravidelor ce au nevoie de serviciul lor.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *