Care este cea mai amară lacrimă dintre toate?

lagrima_cdaCând se formează lacrimile, există un amestec de durere, opresiune, amărăciune și disperare… ele exprimă ce-l neliniștește cel mai mult pe om și, practic, nu există nimic care să le facă să se oprească…

Sunt două motive majore, complet antagonice, care ne pot face să plângem : tristețea și bucuria. Atunci când bucuria ne invadează în acest fel, se exprimă la fel ca tristețea, atunci când suntem invadați de ea: prin lacrimi.

De trădare? De pierdere? De umilire? V-ați gândit vreodată care este cea mai amară lacrimă, pe care o poate plânge omul?

Cine știe, poate cea din cauza trădării unui prieten, unei persoane pe care o iubiți, unei rude… lacrimă de depresie, de opresiune interioară, de pierdere a unei rude… lacrimă de nedreptate, de suferință, de frică, de tristețe, de singurătate, de discriminarea suferită pe parcursul vieții…

Nu, oricât de dureroase ar fi, nici una dintre acestea nu este lacrima cea mai amară pe care o poate plânge un om, pentru că cea mai rea dintre toate este cea pe care mulți au vărsat-o și pe care atâția alții continuă s-o verse chiar în acest moment, și anume lacrima fricii, groazei de moarte, cauzate de nesiguranța Mântuirii.

Fiecare om, sărac sau bogat, educat sau incult, bărbat sau femeie, plânge lacrima fricii de moarte. Dar, ce lacrimă este aceasta? E lacrima vărsată în ultimele momente ale vieții, în acea fază în care totul pare pierdut și drumul este, aparent, fără întoarcere… dar, cine poate să oprească aceste lacrimi? O singură persoană: DUMNEAVOASTRĂ!

Nu Dumnezeu este în spatele acestor lacrimi de amărăciune. Mai mult, El este soluția pentru sfârșitul lacrimilor, pentru că începând din momentul în care Îi puneți la dispoziție o locuință în inima dumneavoastră, în care El să devină Rege al vieții dumneavoastră, El vă dă siguranța Mântuirii, Apa Vieții, Duhul sfânt, garanția unei locuințe cerești.

Această siguranță a lipsit milioanelor de oameni din întreaga lume, ca să nu mai plângă lacrimi de amărăciune sau tristețe, indiferent când vor veni ultimele minute ale vieții, pentru că Domnul va șterge orice lacrimă din ochii lor! De aceea, în loc să vă faceți griji să investiți în viața pământească, investiți în VIAȚA VEȘNICĂ!

Și, chiar și după moarte, cine n-a acceptat plânsul de căință, va plânge de amărăciune, atât în această viață, cât și în cea viitoare, în moartea veșnică, pentru că așa spune Cuvântul Lui Dumnezeu:

”Va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor, când veţi vedea pe Avraam, pe Isaac şi pe Iacov şi pe toţi prorocii în Împărăţia lui Dumnezeu, iar pe voi scoşi afară” (Luca 13.28)

Episcopul Julio

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *