Care este prioritatea dumneavoastră?

nuvem_tabernaculoÎn cartea Exodul este ilustrat un pasaj care până azi explică momentul potrivit ca să acționați, ca să stați pe loc și ca să continuați…

În ziua când a fost înălțat Tabernaculul, norul a acoperit Tabernaculul, adică Cortul Mărturiei; de seara până dimineața deasupra Tabernaculului norul arăta ca un foc. Călăuza poporului lui Dumnezeu era acest nor. El era Prezența lui Dumnezeu care conducea poporul Lui, care altădată fusese sclav. Când Norul se oprea, acolo ei ridicau Tabernaculul și când Norul rămânea deasupra Tabernaculului, Acesta se transforma în Cortul Mărturiei.   Numeri 9:15-23

Ce înseamnă asta pentru noi? Fiecare dintre noi care am fost deja eliberați, Domnul Iisus ne-a iertat, ne-a eliberat și mântuit și acum trăim într-o lume care reprezintă deșertul. În ea înfruntăm greutăți, ispite, persecuții, discriminări… pe scurt, înfruntăm bariere care încearcă să ne împiedice să ajungem în Țara Promisă, adică, să ne bucurăm de viața pe care Dumnezeu a promis-o, pentru că diavolul știe că succesul nostru se va reflecta nu doar în viețile celor din familie, ci și în viețile oamenilor care au o legătură directă cu noi.

Pentru asta trebuie să facem cum făcea poporul lui Dumnezeu. El merge înainte și noi trebuie să-L urmăm. El este Cel care vă dă o direcție, vă inspiră și așa nu sunteți nehotărât, împărțit sau vă este teamă, din contră, primiți putere, curaj și dispoziție supranaturale! Atunci începeți să acționați, nu vă mai irosiți timpul ci îl răscumpărați, adică, ceea ce trebuia să se întâmple în 1,3,5 sau 10 ani, se întâmplă într-o perioadă de timp mult mai scurtă.

Dumnezeu vrea ca fiecare om care Îi urmează Direcția, care I se supune, Îl ascultă și respectă, să fie un ”cort al Mărturiei”, să fie o mărturie vie a Direcției, Grijii și Protecției lui Dumnezeu!

Acest pasaj ne arată că prioritatea era Dumnezeu și nu nevoile poporului. Prioritatea era ca Tabernaculul să se stabilească ca să devină un Cort al Mărturiei și în acest fel poporul să se bucure de Direcția, Protecția și Grija Divină.

”Așa era tot timpul: ziua, Norul acoperea Tabernaculul, iar noaptea arăta ca un foc”. Numeri 9:16

Aici, noaptea reprezintă momentele grele, pentru că mai mult noaptea omul simte singurătatea, este mai sensibil și vulnerabil. Persecuțiile, invidia, sărăcia, minciuna, nedreptatea, discriminarea fac ca viața ființei umane să devină precum noaptea, întunecată, tenebroasă. Totuși, Grijă și Realizare!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *