Care este scuza dumneavoastră?

falsoMerg la biserică, se Botează în Apă și chiar dau zeciuială… dar totul nu este decât o aparență înșelătoare… ei sunt peste tot… ați auzit vreodată vorbindu-se despre ei?

Să fie din cauză că vă este bine? Sau pentru că este convenabil să credeți în ceva? Sau poate că familia este și sunteți de acord ca și dumneavoastră să fiți? Răspunsul? Doar persoana însăși îl poate da, dar adevărul este că în prezent sunt mulți care sunt ”creștini de ochii lumii”.

Dar s-o luăm pe părți. Ce înseamnă această expresie?

De exemplu: aparent, mulți oameni sunt creștini, pentru că merg la Biserică, dau Zeciuială, se Botează în Apă, dar toate acestea sunt doar ”de ochii lumii”. Ei dau semne că sunt convertiți, dar o analiză mai profundă a caracterului lor, personalității, comportamentului și a vieții lor în general arată că nu sunt creștini cu adevărat.

În Biserică, ei practică unele lucruri, dar când sunt în afara ei, comportamentul lor este complet diferit. Pe mulți, acest tip de afirmație îi poate ”jigni”, dar se simte jignit cine nu este sincer, pentru că cine este așa, recunoaște că este adevărat, că este un ”creștin de ochii lumii”. Ce este de făcut? Să decideți să nu mai fiți așa, să vă smeriți nu înaintea unui om, ci a lui Dumnezeu (pentru că doar dumneavoastră știți dacă sunteți acest fel de ”creștin”), să vă convertiți și să vă nașteți din nou.

Dar sunt și aceia care vor să continue în greșeală, vor să-și ducă viața în felul lor, vor să creadă în Dumnezeu așa cum vor ei și de aceea Iisus a spus că sunt ”izvoare seci”, adică nu au Duhul Sfânt. Dau mărturie despre minuni, vindecare, despre binecuvântări, dar nu au o mărturie despre caracter, Credință, devotament… un lucru foarte trist.

Pentru cineva nou în Credință este de înțeles, pentru că convertirea încă nu s-a întâmplat în viața ei, dar pentru cine cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu de ani de zile, care este scuza sau explicația? Nici una! Această persoană are o credință ”de ochii lumii”, ea are alte intenții. Și acestea au legătură doar cu propriile interese, pentru că atunci când intenția este Iisus, persoana se încredințează Lui, El i se descoperă și ea devine un izvor care curge pentru Viața Veșnică.

”Creștinul de ochii lumii” trebuie să înțeleagă că soluția problemei nu este totul, mai importantă decât soluția problemelor sale este Mântuirea…și Dumnezeu le face pe amândouă: El vindecă, eliberează, prosperă, dar mai presus de toate, Mântuiește. De aceea, în toate Slujbele de la CdA există un moment în care persoanele sunt invitate să se încredințeze lui Iisus, pentru că nu știm în ce zi sau la ce oră vom muri.

”Creștinul de ochii lumii” crede în Iisus…dar nu din toată inima, Își încredințează viața lui Iisus…dar doar o parte, nu complet. Dar în cazul Mântuirii trebuie să vă încredințați complet, sau sunteți un creștin adevărat sau nu, pentru că continuarea ca și ”creștin de ochii lumii” nu este o opțiune permanentă, ci o fază de tranziție spre una din cele două ieșiri: PIERZARE sau MÂNTUIRE VEȘNICĂ!

Episcopul Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *