“Ajungeam la agresiune verbală și fizică”

Căsnicia era distrusă și problemele financiare au gravat relația dintre cei doi care era deja destrămată. În aceste condiții, Carla și Paul au ajuns să cunoască Centrul de Ajutor.

“Eu eram o femeie foarte geloasă și când îmi vedeam soțul pe stradă, credeam că era cu alta, lucru care ulterior cauza probleme în casă… discuțiile erau de așa natură, încât el își pierdea controlul și agresiunile erau din partea ambilor. Din cauza acestei situații, nu mai exista dialog între noi. Timp de 18 ani nu am auzit un cuvânt plăcut din partea lui. Din contră, îl rugam să vorbească ca să-l pot auzi și aceasta a dăunat căsniciei noastre. Au fost 18 ani  de suferință” începe să povestească Carla.

LUPTĂ. “Situația aceea era frustrantă  pentru mine, și dacă vorbeam cu vreo colegă de școală sau de la serviciu, era o problemă. Când ajungeam acasă, trebuia să aud lucrul acela în fiecare zi și venea un moment în care simțeam că-mi “explodează” capul. Atunci ajungeam la agresiunea fizică și verbală.  Acasă era o luptă! Mai rău era că  fiicele noastre asistau la tot, lucru care a făcut  ca ele să aibă nevoie de ajutor psihiatric” mărturisește Paul.

BANI. “Am avut și probleme financiare. Lucram amândoi, dar la mijlocul lunii nu mai aveam bani pentru nevoile noastre. Soacra mea ne dădea pungi cu alimente ca să avem ce mânca, pentru că ajunsesem să vindem puținele lucruri pe care le aveam în casă ca să-i cumpărăm lapte fiicei noastre” spune Carla.

CICLU VICIOS. Paul povestește că, deși lucra și chiar avea un salariu bun, bani dispăreau. “Mi se plăteau orele suplimentare, dar la mijlocul lunii, pentru că nu mai aveam bani, ceream cu împrumut  pentru a putea supraviețui restul lunii. Bineînțeles că la începutul lunii următoare trebuia să plătim ce am împrumutat și acest lucru a devenit o dependență care ne făcea să nu avem bani deloc.”

18 ANI. “Această situație ne-a afectat viața sentimentală, familială și relația cu fiicele noastre. În casă nu exista afecțiune, fiecare ajungea și stătea în colțul lui… așa a fost timp de 18 ani. Eram foarte nervoasă, nu mă așezam să conversez, singurul lucru pe care îl făceam cu fiicele mele era să le bat. În fiecare zi le băteam din orice. Eram atât de nervoasă încât mă descărcam pe ele. “Povestește Carla cu regret.

DORMEAM SEPARAT.  Distanța între cei doi era tot mai mare și Paul spune că mai multe erau dățile în care dormeau separați decât împreună. “Aceasta se întâmpla din inițiativă proprie, pentru că, dacă eram lângă ea, cu siguranță ne certam. Pe parcursul zilei, când nu eram împreună îi trimeteam mesaje dacă este bine, dar când venea seara era o problemă.”

TERAPIA IUBIRII. “Azi, viața noastră este diferită! După ce am cunoscut lucrarea Centrului de Ajutor, am început să particip la Terapia Iubirii și treptat, punând în practică învățăturile, m-am schimbat. Am renunțat să mai fiu geloasă și i-am dat mai multă atenție soțului, în loc să pretind ca el să-mi dea mie și azi suntem alți oameni. Căsnicia noastră  este transformată!

A fost o transformare și în viața fiicelor noastre pentru că nu a mai fost nevoie să meargă la psihiatrie și medicul a spus că ele sunt schimbate, că erau două fete vesele și fericite. Azi, ne așezăm să conversăm și râdem împreună” povestește Carla.

PROSPERITATE. “În plan financiar, totul s-a schimbat de asemenea! Azi lucrez într-o firmă multinațională și soția mea are o afacere proprie, un salon de coafură. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că am cunoscut Centrul de Ajutor, Terapia Iubirii și în principal, pentru că L-am cunoscut pe Dumnezeu, pentru că, prin credință și ascultarea de orientările date la slujbe, viața se poate schimba” încheie Paul.