”Am contractat SIDA și mai mult de 20 de feluri de tumori”

Viața pentru Ioan Batista a fost grea de când era mic. Născut într-o familie umilă, de copil a trebuit să meargă la un internat, pentu că părinții lui nu aveau condiții să-l crească pe el și cei nouă frați ai lui.

La 16 ani a locuit pe stradă și nu a reușit să reziste drogurilor.

Canabis, crack, cocaină, Ioan folosea tot, dar nimic nu era suficient. Cu toate acestea, dorința lui de a avea o viață diferită era mai mare și a început să lucreze și a câștigat oportunități.

Nu a mai stat pe stradă și a reușit să aibă o viață mai bună. Cu timpul, Ioan a început să slăbească mult și s-a văzut foarte slăbit.

După mai multe examene, s-a constatat că avea pneumonie, dar după câteva zile internat și fără să reacționeze la medicație, medicii au făcut noi examene și au  găsit mai multe boli în trupul lui. Avea hepatita B și C, rinichii funcționau greu și sângele nu era bun. Până când specialiștii au descoperit că avea Sida.

SIDA ȘI TUMORI

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns toate bolile, el a contractat tuberculoză ganglionară și nu a durat mult până când medicii i-au găsit tumori maligne în ganglioni. Nu exista medicament care să-l facă să fie mai bine, nimic nu-și făcea efectul. “Medicul m-a trimit acasă, afirmând că nu mai avea ce să-mi facă” spune el.

Ioan, fără nici un sprijin a intrat în disperare. “M-am gândit să-mi iau viața. Am fost la stația de tren ca să mă arunc sub el, dar nu am avut curaj. Apoi, am încercat cu orice preț să fac rost de o supradoză de cocaină și crack” povestește Ioan. El a pierdut tot ce realizase și de aceea, a hotărât să folosească droguri. A locuit din nou pe stradă și consuma droguri ca să încerce să uite problemele și să-și aline durerile. Ca să-și susțină viciul, a început să facă trafic cu droguri dar nu a durat mult ca să fie prins.

La închisoare, a cunoscut lucrarea Centrului de Ajutor. Era mereu prezent la slujbe și a început să  cread că exista o nouă șansă pentru el. Totuși, când a ieșit din închisoare, a continuat să aibă o viață fără angajamente, până într-o zi, când a trecut prin fața unui Centru de Ajutor și a decis să participe la slujbele de vindecare.

ULTIMA ȘANSĂ

Tumorile deveniseră răni pe tot corpul și el nu știa că aceea era ultima ieșire, pentru că era aproape mort. A perseverat la slujbele de vindecare și cu trecerea timpului, prin credință tumorile s-au uscat. După un timp, a început să ia în greutate și Ioan care ajunsese la Centrul de Ajutor cu mai puțin de 50 kg, după câteva luni avea 70 kg. A făcut examene noi și virusul HIV nu mai exista în trupul lui.

Ioan era vindercat de tumorile maligne și de Sida. Azi el și-a întemeiat o familie, are o viață demnă și sănătate. Nu a rămas cu nici o sechelă de la tumori, nici de la virusul HIV.

Ioan Batista