”Cancerul mă împiedica să fiu mamă!”

image0033Diagnosticată cu o boală care îmi punea în risc posibilitatea de a fi mamă, Sandra era dispusă să facă totul ca visul ei să se poată concretiza.

Cei din domeniul medical nu găsesc mereu o explicație de ce unele femei dezvoltă cancer de col uterin și altele nu.

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că  o femeie cu anumiți factori de risc este mai predispusă decât altele să dezvolte cancer de col uterin.

Sandra, când a aflat de Centrul de Ajutor și a fost acolo, fusese deja diagnosticată cu cancer de col uterin.

Totuși, marea îngrijorare a Sandrei nu era boala, ci circumstanțele agravante pe care le putea cauza. “Mă împiedica să fiu mamă, lucru pe care îl încercam de câțiva ani fără succes.

Am fost la cel mai bun ginecolog, la un spital privat ca să încerc să rămân însărcinată și să știu care sunt cauzele infertilității, pentru că trebuia să-mi scoată uterul înainte ca să se extindă cancerul în toate organele. Potrivit medicului, aveam puțin timp ca să încerc!” subliniază Sandra cu privire la detaliile suferinței ei.

MAMĂ A TREI COPII

“Am făcut mai multe examene și medicul a observat că problema era la trompele mele, care conform examenului păreau lăcuite, nu intra nimic în ele. Au încercat să le deschidă dar fără succes.

Atunci medicul mi-a spus că singura scăpare era un tratament artificial, de aceea am fost în alt oraș să fac Fertilizare în Vitro, un tratament foarte scump, dureros și stresant.

Am făcut tratamentul, dar dintre atâtea femei, doar eu nu am reușit să rămân însărcinată. Am făcut o depresie, fiind tratată de un psihiatru și luam nouă pastile pe zi.

Situația din căsnicia mea care nu era bună, s-a înrăutățit din cauza frustrării mele. Ajunsesem să-mi  maltratez soțul ca să se despartă de mine, pentru că incapacitatea de a avea copiii pe care el și dorea atât de mult era a mea.

Totuși, prin folosirea credinței, totul s-a schimbat. Am fost vindecată de cancer într-un mod inexplicabil, căsnicia mea a fost refăcută, am rămas însărcinată și spre surpriza mea am născut tripleți!” concluzionează fericită.

Sandra Ferreira