Ea a fost încă o victimă a depresiei

Aflați povestea lui Chrissy, care timp de zeci de ani a suferit din cauza unei probleme

Peste 300 de milioane de oameni suferă de depresie la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, organizația avertizează că, cel puțin 30% din populația lumii se va confrunta cu o perioadă de tulburare.

Chrissy la 16 ani


Britanica Christoulla Odysseos Boodram, de 46 de ani, a făcut deja parte din această statistică. A crescut într-o casă iubitoare, dar la 16 ani a început să apară depresia și atacurile de panică, roadele unei frici iraționale de moarte.

„Eram foarte timidă și nesigură și, chiar și fără vreo traumă sau motiv aparent, am avut aceste probleme. Nu voi uita niciodată ziua în care am avut primul meu atac de panică. Doar cei care au trecut prin asta știu cât de oribil este. Tremuram necontrolat, țipam. Din această cauză, au apărut complexe, am crescut în greutate și am început să urăsc aspectul meu”, își amintește ea.

Părinții au încercat să o ajute în cel mai bun mod posibil: au căutat ajutor medical, au oferit dragoste, înțelegere, dar nimic dintre acestea nu au adus o soluție. Chrissy, cum ea este numită, de asemenea, a sfârșit prin a se îndepărta de familie.

Viață de aparență

Tânăra a terminat facultatea fără să spună nimănui despre problemele ei. Zâmbea, dar înăuntru continua cu acelaș gol. „Am fost geloasă pe alți oameni care râdeau cu adevărat. Zâmbetele mele erau false, în interiorul meu era o mizerie”, spune ea.

Atunci s-a întâlnit cu actualul ei soț, Michael. Poate că o relație ar putea să o ajute să scape de problemele din interior. Din păcate, nu asta s-a întâmplat.

„Au fost momente bune, ne-am iubit unul pe celălalt, dar fiind lipsită de o afecţiune permanentă, mi-am creat o dependență de el. Eram obsesivă și luptătoare, chiar și fizic”, spune ea.

Colacul de salvare

Printr-un intermediul unui afiş pe străzile Londrei, a văzut lumina de la capătul tunelului. Afişul spunea: „Merită să te rogi?”.

„Ei bine, am încercat totul, așa că de ce să nu încerc şi asta? Ce aş avea de pierdut?”, Își amintește ea. Încă nu știa, dar locul era unul dintre Locașurile Duhului Sfânt.

„Am intrat, tremurând în urma atacului de panică din noaptea precedentă. Am fost bine primită, m-am simțit ca acasă. Persoana cu care am vorbit părea să mă înțeleagă perfect și cea mai bună parte a fost că ea a crezut că viața mea se poate schimba, că pot fi fericită. Asta însemna foarte mult pentru mine, pentru că aproape am încetat să mai cred în mine”, mărturisește ea.

Respectând sfaturile primite, rezultatul nu a putut fi altul decât un interior transformat și, în consecință, și căsătoria sa. După ce au depășit atâtea probleme, au decis să se dedice lucrării lui Dumnezeu pentru a arăta că există un remediu pentru depresie.

„După cum știm că există o soluție la depresie și la orice altă problemă în viață, nu putem trăi pentru noi înșine, în timp ce oamenii suferă”, spune ea.

Depresia are Vindecare!

Unul dintre proiectele din care face parte Chrissy este Depresia are Vindecare. Creată în 2019, își propune să ajute persoanele care suferă de această boală, arătând că, prin credință este posibilă depășirea problemei.

Vineri și Duminică, la Locașul Duhului Sfânt, are loc o slujbă  pentru combaterea depresiei. În București la Catedrala Credinței Vineri- la ora 10:00, 15:00 și 19:30; și Duminică la ora 9:00. Adresa este Șoseaua Fundeni nr. 11. Dar puteți participa la orice alt Locaș al Duhului Sfânt din țară. Găsiți aici adresa Locașului Duhului Sfânt cel mai apropiat de casa dvs.