În calitate de psiholog, Luis știa că are depresie

Boala a început să apară în viața lui Luis după șomaj. Fără să poată exercita Psihologia, nu a trecut mult timp până la instalarea simptomelor depresiei …

 „Nu am fost în niciun fel capabil să obțin un loc de muncă. Am luptat, am trimis CV-uri, dar nu am putut. Am început să mă simt inutil, frustrat și neîmplinit … în consecință, a venit lipsa de bani și dificultățile financiare, pentru că nu puteam face față costurilor. Plata facturilor precum apa, electricitatea, gazul sau cumpărarea alimentelor au devenit dificultăți grave. Pe lângă acestea, consideram că este o umilință ca oamenii să fie nevoiți să îmi plătească lucrurile sau să trebuiască să mă împrumute. Aceasta a dat peste cap partea mea psihologică și identitatea mea ca persoană. ”

SIMPTOMELE

„Am început să simt “celebrul” simptom al depresiei: lipsa de dorință de a face ceea ce făceam înainte, supra-alimentație, fiind foarte deprimat, închis acasă, nu voiam să fac nimic. Știam partea teoretică, ce să fac pentru a depăși acea stare, dar nu reușeam să pun în practică.  Nu am fost niciodată diagnosticat cu depresie, dar cum știam întreaga teorie, cunoșteam perfect toate simptomele mele. Am ajuns în punctul de a mă gândi să-mi iau viața, adică ideea sinuciderii despre care se vorbește la depresie, deoarece disperarea a început să atingă niveluri destul de serioase. ”

VIZIUNE NOUĂ

 „În acel moment am început să am întâlniri și era ceva de care m-am agățat. Prietena mea m-a ajutat în așa fel încât mi-a dat putere. Am aflat că frecventează la Locașul Duhului Sfânt și, deși eram ateu și nu credeam în nimic, am decis să o însoțesc. Îi absorbeam credința și o făceam a mea, până în punctul de a oferi o oportunitate.

Drept urmare, viața mea s-a schimbat total! Am un post în domeniul meu, ceea ce este foarte satisfăcător. Pe lângă psihologie, am și alte afaceri, adică a fost rezolvată partea financiară. Problemele nu încetează să apară, dar modul de a le privi este complet diferit!”

Luis