„Pentru soțul meu, eu eram o cârpă…”

Odete suferea de tristețe profundă de aproximativ un deceniu, când a primit ajutorul de care avea nevoie… Cu toate acestea, bolile au început încă din copilărie.

”Am fost crescută de bunica, pentru că părinții mei erau despărțiți. Chiar fiind mică, la vârsta de 9 sau 10 ani, am început să sufăr cu o boală despre care medicii nu știau ce este. Mi-am pierdut tot părul și corpul meu era extrem de sensibil, nici măcar nu mă puteau atinge.

M-am căsătorit la 21 de ani și în primii doi sau trei ani totul a decurs fără probleme, dar la un moment dat, am început să sufăr de tristețe profundă și, de asemenea, am început să am multe boli. Soțul meu, văzând toată situația aceea, pleca de acasă și, când se întorcea era beat și supărat.”

BOLI ȘI VICII

Ca și cum situația ei precară nu ar fi fost suficientă, Odete avea dureri de spate și dureri de cap constante.

”Soțul meu se refugia în alcool, pentru că îmi spunea că nu avea o femeie, ci o cârpă, pentru că mă vedea la pat multe zile. Am pierdut servicii bune și, din cauza situației în care eram, chiar m-am gândit să mă omor.

Nu am luat medicamentele pentru tristețe profundă, dar luam multe remedii pentru durerea constantă. Plângeam tot timpul, mă culcam plângând și mă trezeam plângând… fiecare zi era așa. Simțeam o tristețe profundă și gândul de sinucidere îmi venea mereu în minte.”

ÎN SFÂRȘIT FERICITĂ

”Dar, într-o zi, soțul meu a venit acasă foarte beat și am început să ne certăm. Am luat toate pastilele, m-am dus la baie și soțul meu și-a dat seama, pentru că i-am spus în timp ce discutam că o să termin cu totul!

Când aveam în mână paharul cu apă și pastilele ca să le înghit, el a împins ușa dormitorului și m-a rugat să nu fac asta. În aceeași zi, am ascultat emisiunea Locașului Duhului Sfânt și am decis să îl caut pe cel mai apropiat.

În noaptea aceea am dormit așa cum nu mai dormisem niciodată. În prezent, nu mai am gânduri de moarte, am fost vindecată de toate bolile și nu mai sufăr de tristețe profundă. Eu și soțul meu suntem foarte fericiți.”

Odete