Ce sunt acestea?

fevereiroFebruarie este cunoscută ca cea mai scurtă lună a anului, dar de asemenea este și luna în care începem să facem evaluarea unui sezon care începe și se vrea a fi de succes.

Observă următorul pasaj care descrie ”luna Februarie” a poporului lui Israel, după ce au fost eliberat din captivitatea în care a trăit 430 de ani în Egipt:

” Întreaga adunare a israeliţilor a plecat de la Elim şi a ajuns în pustia Sin, care este între Elim şi Sinai, în ziua a cincisprezecea a lunii a doua, după ce a ieşit din ţara Egiptului.” (Exodul 16:1)

”Când le-au văzut, neştiind ce sunt, israeliţii şi-au zis unii altora: „Oare ce sunt acestea?“ Moise le-a zis: „Este pâinea pe care Domnul v-a dat-o s-o mâncaţi.” (Exodul 16:15)

”Moise le-a zis: „Iată ce a poruncit Domnul: «Puneţi deoparte un omer de mană, ca să fie păstrat pentru toate generaţiile, pentru ca ei să vadă pâinea cu care v-am hrănit în pustie, când v-am scos din ţara Egiptului.» Moise i-a zis lui Aaron: „Ia un vas, pune în el un omer plin cu mană şi aşază-l înaintea Domnului ca să fie păstrat pentru urmaşii voştri.” (Exodul 16:32-33)

”Israeliţii au mâncat mană timp de patruzeci de ani, până au ajuns într-o ţară locuită; au mâncat mană până au ajuns la hotarul Canaanului. Un omer este a zecea parte dintr-o efă.” (Exodul 16:35-36)

Suntem în a doua lună a anului și din nefericire, în viețile multora nu a existat nici o evoluție.

Dumnezeu a făcut să cadă Mană în a doua lună a anului (care simboliza februarie), după ce poporul a ieșit din Egipt (care simbolizează trecutul nostru recent, în acest caz, anul 2015).

Pentru mulți, 2015 a fost un adevărat Egipt de suferință. Totuși, în februarie vei avea posibilitatea să primești ceva ce nici măcar nu-ți imaginezi.

Mana a fost numele ebraic dat de israeliți ca răspuns pentru popor la ”ce sunt acestea?” Așa va fi viața celor care cred. Binecuvântarea va fi în așa fel, că toți vor spune: ” ce sunt acestea care s-au întâmplat în viața ta?”

După aceea, Domnul a poruncit poporului să pună deoparte un omer de Mană pentru generațiile viitoare. Um omer este a zecea parte dintr-o efă, adică, Zeciuiala. Zeciuaiala separată corect, ar binecuvânta generațiile viitoare ale poporului; cu alte cuvinte, a mea, a ta, familia noastră.

O efă era o măsură care reprezenta aproximativ 22 de litri. Numărul mediu de zile lucrătoare într-o lună este 22, adică, ei au scos zeciuiala dintr-o lună de muncă ca să binecuvânteze familia, cu direcția lui Dumnezeu.

Așa au mâncat timp de 40 de ani. 40 de ani, este în medie numărul anilor în care lucrează un om. Este folosit ca număr de ani pentru calcularea pensiei. Rezumând, fidelitatea în a doua lună aduce binecuvântare personală, profesională și familială.

Dumnezeu este cu tine și eu la fel

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *