Cel mai bun mod de a vă învinge RIVALUL

bjf19_cdaEl concurează cu dumneavoastră în fiecare zi… și asta, fiindcă vrea să aibă tot ce aveți…

Cuvântul RIVAL, la origine, înseamnă adversar, ceva sau cineva care vi se opune și vă face existența imposibilă. Mulți oameni păstrează o rivalitate de-a lungul vieții, coexistând în competiție permanentă, neînțelegere și invidie.

Ana a fost o femeie căsătorită care-și iubea soțul, pe Elcana, reciproca fiind valabilă. Totuși, Ana a avut o problemă, considerată incapacitate, în special în epoca în care a trăit: era stearpă, nu putea să-i dea copii soțului pe care-l iubea atît de mult. Ca mod de a minimiza situația (și fiindcă așa era obiceiul în acel moment), Elcana a mai fost cu o femeie, cu Penina. Aceasta, spre deosebire de ea, putea face copii… și, astfel, Ana, pentru că era femeia pe care o iubea Elcana, a devenit rivala Peninei, care o provoca și irita, fiindcă știa că inima lui Elcana îi aparținea Anei (1 Samuel).

Cu toate astea, RIVALUL Anei numărul 1, în realitate, nu era Penina, ci propria ei sterilitate, boala ei. Penina a început să existe în viața Anei din cauza problemei ei de sănătate. Adică Ana, în realitate, avea 3 RIVALI:

1. BOALA
2. PENINA
3. COPIII PENINEI
4. Cu toate astea, exista încă un rival, al 4-lea, care era ACOMODAREA.

În fiecare an, Elcana mergea la Casa lui Dumnezeu și făcea sacrificii și rugăciuni pentru el și pentru Ana… dar nu se întâmpla nimic. Ana aștepta Justiția Divină prin sacrificiile soțului ei, prin iubirea pe care o simțea pentru ea și prin lacrimile ei, fiindcă asta era tot ce știa să facă:să plângă și să fie amărâtă… nu putea să recunoască faptul că cea care era nedreaptă era chiar ea… față de Dumnezeu.

Ca Ana, nu puțini sunt oamenii care, în ziua de azi, chiar dacă sunt la Biserică, în Casa lui Dumnezeu, știu numai să plângă din cauza problemelor, sunt triști și amărâți. Își plâng de milă, de aceea încearcă să vină la Dumnezeu, fiindcă se simt victime ale circumstanțelor, sunt „slabi, săraci și nefericiți”… Dar, acesta nu este strigătul Credinței, fiindcă îi otrăvește din ce în ce mai mult, făcându-i să trăiască în sentimentalism, în loc să trăiască în Credința Vie.

De aceea, să nu credeți că rivalul dumneavoastră e concurența, vecinul sau colega de la muncă… RIVALUL DUMNEAVOASTRĂ E CAUZA care se află în spatele acelei persoane sau probleme. Adevăratul rival al Anei era, de fapt, boala, duhul care era în spatele ei! Abia după aceea, urmau ceilalți rivali.

Dumnezeu putea să facă dreptate numai dacă Ana se revolta împotriva problemei, dacă renunța să mai fie acomodată, să depindă de soțul ei, așa cum nici noi n-ar trebui să depindem de soț, soție, tată, mamă, copii, preot sau episcop… pentru că trebuie să depindem numai de Dumnezeu și de noi înșine, de propria Credință!

Ana a făcut din Elcana, soțul ei, fortăreața ei, când singura ei putere ar fi trebuit să fie Credința proprie în Dumnezeu! Și numai atunci când a descoperit asta, plânsul, viața, realitatea ei, faptul că era sterilă, au fost transformate și toți rivalii ei au căzut la pământ!

Nu faceți grava greșeală a Anei, care a făcut-o să piardă ani din viață fără să se schimbe nimic. Învingeți rivalii care au acționat în viața dumneavoastră creând probleme, faceți din Dumnezeu singura fortăreață pe care o aveți!

Episcopul Julio Freitas

juliofreitas.com

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *