Cele două scaune

duascadeiras_cdaUnul dintre lucrurile pe care le-am observat la mulți oameni este dificultatea pe care o au în a comunica cu Dumnezeu.

Asta este interesant, dacă pot să folosesc această expresie, deoarece ei n-au nicio dificultate în vorbi mai multe minute în șir sau chiar ore cu altă(e) persoană(e).

Ei pot să povestească problemele lor, ce s-a întâmplat la muncă, lipsa liniștii pe care o resimt acasă, certurile din familie… dar, când aceiași oameni vor să vorbească cu Dumnezeu… nu le iese nici un cuvânt pe gură.

Când participă la o slujbă la Centrul de Ajutor Spiritual, reușesc să spună ceva, motivați de rugăciunea Preotului, dar, când vor să se roage acasă, nu găsesc cuvinte.

Ce limitează atât de mult o persoană, în comunicarea cu Dumnezeu? Oare lipsa de cuvinte? Lipsa obiceiului de a vorbi cu El? Nu, nu cred că e asta.

Uneori, oamenii sunt foarte îngrijorați, atunci când vor să se roage, din cauza următoarelor aspecte: care este poziția pe care trebuie s-o adopt, în picioare sau pe genunchi? Să ridic mâinile sau să le pun pe piept?

De ce să complicăm ceva care este atât de simplu?!

„Atât de simplu pentru cine este, deja, obișnuit cu asta…”, ar putea spune cineva. Ei bine, lăsați-mă să vă dovedesc CÂT DE SIMPLU ESTE!

Faceți următorul experiment:

Luați două SCAUNE și puneți unul în fața celuilalt. Așezați-vă pe unul dintre ele… închideți ochii și atingeți cu mâna dreaptă scaunul din față, zicând: „Doamne Iisuse, așează-Te aici, pentru că trebuie să vorbesc cu Tine”.

Începeți să vorbiți, ca atunci când vorbiți cu o persoană cunoscută.

Spuneți-I cum vă simțiți, de fiecare dată când ajungeți acasă; ce vi s-a întâmplat la muncă; cum a decurs ziua dumneavoastră; cât sunteți de îngrijorat fiindcă n-aveți bani ca să plătiți facturile; tristețea de a vă vedea familia afectată de vicii; vorbiți-I despre acea persoană pe care nu suportați s-o vedeți în fața ochilor…

Vedeți că nu e greu SĂ VĂ RUGAȚI?

Începeți prin a scăpa de religiozitate, de îngrijorarea constantă de a căuta cuvintele potrivite sau poziția cea mai indicată ca să vă rugați… pentru că, nimic din toate astea nu contează, dacă nu sunteți SINCER!

Ep. Julio Freitas

Ep. Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *