Centrul de Ajutor favoarea copiilor defavorizați

Evenimentul a fost coordonat de ȘBI

 

Un megabazar caritabil a reunit  mii de persoane la Centrul de Ajutor din Maputo, în Mozambic, organizat de Școala Biblică Infantilă. Încasările au fost dirijate pentru un proiect care constă în ajutarea copiilor defavorizați din capitala mozambicană.

Inițiativa a apărut odată cu sărbătorirea pe 1 Iunie a  Zilei Internaționale a Copilului.

 Bazarul caritabil a fost constituit din multe barăci cu mâncare (din bucătăria mozambicană, angoleză și braziliană), băuturi, haine, genți, pantofi și alte accesorii, pe lângă spațiul special amenajat pentru artizanat și butic.

De asemenea nu a lipsit spațiul Kids-  pentru joacă și sărituri- și spațiul ȘBI- cu jucării, tricouri, baloane și alte produse. Pe timpul evenimentului, au fost trase la sorți cadouri cum ar fi aragaz electric, frigider și cuptor cu microunde (foto jos).

Episcopul Augusto Dias(foto jos), responsabil de lucrarea desfășurată de Centrul de Ajutor în Mozambic, s-a arătat fericit de inițiativă și a felicitat organizatorii evenimentului.

Celestina Simango, Prima Doamnă din Maputo, prezentă la eveniment, a elogiat inițiativa și a accentuat: ‘’În fiecare zi trebuie să fim atenți și să avem grijă de copii, pentru ca ei să poată crește într-un ambient sănătos, la urma urmelor, ei sunt viitorii conducători ai acestei țări.’’

Katia Arrone, coordonator general a ȘBI în Mozambic,  s-a arătat satisfăcută și a făcut  un bilanț pozitiv al mișcării, care după spusele ei, a depășit așteptările, în principal prin numărul masiv de copii, părinți și responsabili de educație și al publicului în general.

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *