Centrul de Ajutor Spiritual a ajutat victimele din Mexic

Acțiunea socială a vizat familii care au pierdut totul

 

mexico.300x200Mexic a suferit, recent, o serie de dezastre naturale (ca uraganul Ingrid și furtuna tropicală Manuel), care au lăsat sute de morți și mii de oameni, fără adăpost. Peste 200.000 de oameni și-au pierdut proprietățile.

Statul Guerrero a fost unul dintre cele mai afectate, iar 57 din cele 82 de municipii ale statului au instituit stare de urgență, precum și orașul Acapulco, centrul turistic al țării.

Centrul de Ajutor Spiritual, cu tot corpul său de voluntari, lucrători și preoți din regiune, s-a implicat în restructurarea vieții oamenilor și a adus în regiunile devastate (sau îndepărtate și izolate, ca urmare a întreruperii drumurilor, din cauza alunecărilor de teren) alimente, apă, produse de igienă și de prim ajutor, dar și confort spiritual pentru aceia care au pierdut aproape totul, inclusiv pe cei dragi.

mexico2.300x200Cantitatea de apă de ploaie, care a venit odată cu furtunile din luna septembrie, care au ajuns în mai multe state în doar câteva zile, a fost echivalentul a 70% din cantitatea care a căzut pe tot parcursul anului, în Mexic.

Râuri au ieșit din matcă, hectare de culturi au fost inundate și multe comunități și-au pierdut casele, iar instituții de învățământ și de sănătate și-au pierdut sediile. Serviciile energetice și de apă au fost paralizate.

Imediat după tragedie, Centrul de Ajutor Spiritual s-a mobilizat și a adus tone de produse alimentare acolo unde nimeni nu putea să ajungă.

mexico3.300x200Mai mult, a organizat un „Plan de Urgență în Caz de Dezastre Naturale”, pentru a colecta alimente, apă, lapte și articole pentru nevoile de bază, precum și medicamente, pentru cei afectați de tragedie, sub conducerea episcopului Paulo Roberto Guimarães, responsabil de lucrarea de evanghelizare a Centrului din Mexic.

Acțiunea socială a grupului a constat nu doar în donații de urgență pentru populația afectată, în vizitarea comunităților și în contribuirea la restructurarea și restabilirea familiilor afectate, dar și în readucerea speranței si motivației, pentru a lua viața de la capăt.

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *