1a Zi a Postului lui Daniel

Disprețuiește emoțiile ca să primești Duhul Sfânt

Cel emotiv are credință emotivă. Continuă să fie suflet viu, la fel ca primul om.

“Primul om, Adam, a fost făcut un suflet viu…” 1 Corinteni 15:45

De aceea îi este sete să simtă Prezența lui Dumnezeu.

De obicei, când caută Duhul lui Dumnezeu, cel emotiv se lasă pradă emoțiilor muzicii sacre și se lasă dus de aceasta. Nu gândește, simte doar. Dacă ajunge să plângă, crede că este Duhul Sfânt, doar pentru că  simte emoții puternice. Dacă vorbește în limbi, se convinge că a fost botezat…

Cu alte cuvinte, cel emotiv rămâne încântat și se lasă pradă emoțiilor din ambientul emoțional. De aceea, mulți oameni sunt înșelați de propria inimă aliată duhului înșelător.

Bineînțeles că persoana nu știe că a fost înșelată și continuă fermă în acel presupus “botez”.  Cu timpul va descoperi că a fost iluzionată, când va observa că nu s-a schimbat calitatea vieții ei. Ea continuă să fie aceeași ființă, conviețuind cu felul de viață din trecut. Senzațiile de gol sufletesc continuă să fie tot mai constante…

Pe de altă parte, Dumnezeu oferă credința inteligentă, credința care gândește și caută răspunsuri, de acord cu Promisiunile biblice. Această credință rațională cântărește, analizează, verifică, caută, pretinde ce este scris, fiind urmată de atitudini de ascultare a Sfintelor Scripturi, abandonând astfel toată murdăria păcatului ei.

Din acel moment, având sete și foame de a-L cunoaște, ea începe să strige cu sinceritate, cu toată puterea înaintea Altarului, pentru primirea Duhul Sfânt promis de Domnul Iisus. Când primește Duhul lui Dumnezeu, ea este duh dătător de viață, la fel ca Domnul Iisus Hristos.

“…ultimul Adam a fost făcut un duh dătător de viață.” 1 Corinteni 15:45

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *