1 Zi a Postului lui Daniel

Alegerea Duhului lui Dumnezeu

homem-706x4101 Zi a Postului lui Daniel

Dumnezeu niciodată nu a avut nevoie de mulți ca să-Și realizeze planurile, este de ajuns Unul, dar Unul care să fie dispus să audă Glasul lui Dumnezeu și să facă voința Sa.

”Trebuia să treacă prin Samaria” Ioan 4:4

Era nevoie să salveze acel oraș, dar, cum iudeii nu vorbeau cu samaritenii din cauza rivalității dintre ei, atunci cum Iisus îi putea ajuta pe acei oameni, mai ales că L-ar fi respins pentru simplul fapt că era iudeu?

Totuși, exista un plan trasat de Dumnezeu:

 ”O femeie din Samaria a venit să scoată apă…” Ioan 4:7

O femeie, dar aceasta Una nu părea să fie cea mai potrivită în ochii umani, pentru că în oraș era văzută cu ochi răi, o femeie care avusese mulți soți, dar Dumnezeu nu a văzut-o așa, El era gata să i se descopere ei.

Acolo era șansa să câștige oamenii care locuiau în acel oraș. După o discuție lungă, acea femeie a descoperit că în fața ei era Mântuitorul și că El era acolo ca s-o mântuiască și prin ea, să-i mântuiască pe mulți alții. Vezi atitudinea acestei femei:

”Femeia a lăsat ulciorul, a plecat în cetate şi le-a zis oamenilor: Veniţi să vedeţi un Om care mi-a spus tot ce am făcut! Ar putea să fie Acesta Cristosul? Ei au ieşit din cetate şi veneau spre El.” Ioan 4:28-30

 ”Mult mai mulţi au crezut apoi din pricina cuvintelor Lui şi-i ziceau femeii: Acum nu mai credem din pricina spuselor tale, căci am auzit noi înşine şi ştim că, într-adevăr, Acesta este Mântuitorul lumii!” Ioan 4:41-42

Vezi ce poate să facă o Singură persoană, când se lasă folosită de Dumnezeu! Poate că tu ești această Una, dar te gândești că nu poți, că nu ești demnă… Cei din jur îți spun că nu ai condiții, nimeni nu crede în tine.

Dar, dacă Dumnezeu vede înăuntrul tău această dorință arzătoare de a câștiga suflete, El va face Lucrarea Lui prin intermediul vieții tale. Pur și simplu pune-te la dispoziție!

Acum 53 de ani, Dumnezeu căuta pe cineva și dintre mulți a găsit pe Unul, episcopul Macedo. Înăuntrul său s-a născut dorința de a câștiga suflete, dar niciodată nu avusese oportunitatea, era disprețuit de mulți, pentru că, credeau că el nu avea condiții. Dar a venit momentul lui Dumnezeu în viața lui, pentru că exista dorința de a câștiga suflete, de a-i salva pe cei care erau pierduți și azi suntem milioane.

Să fim și noi acest Unul dintre mulți și să ne diferențiem!

Fii dispus(ă), Dumnezeu este cu tine și Duhul Sfânt îți va da condițiile necesare ca să faci ce vrea El!

În această săptămână fă-ți puțin timp și vorbește de Iisus cel puțin UNEI persoane, pentru că această Una, mâine va vorbi alteia și Împărăția lui Dumnezeu va crește.

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *