Un 2020 la fel sau transformat?

Toate persoanele vor o transformare ca din apă în vin în familiile lor, dar cum se întâmplă acest lucru? Exact cum s-a întâmplat la prima minune făcută de Domnul Iisus:

”Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și mama lui Isus era acolo;2Și la nuntă a fost chemat și Isus și discipolii lui.” Ioan 2.1-2

Domnul Iisus doar a putut să facă transformare din apă în vin pentru că a fost invitat la aceea nuntă. Atâta timp cât tu nu Îl inviți ca să intre în viața ta, lăsând conceptele, opiniile și religiozitatea, golindu-te de tine însuți, El nu va putea să facă această lucrare glorioasă.

”Și când s-a terminat vinul, mama lui Isus i-a zis: Nu au vin.” Ioan 2.3

Nu are cum să fie diferit, mai devreme sau mai târziu, petrecerile și vinurile de la acele petreceri se termină, și atunci vine mahmureala, greutatea pe conștiință, factura de plată și golul interior continuă!

”Isus i-a spus: Femeie, ce am a face cu tine? Nu mi-a venit încă timpul. Mama lui a spus servitorilor: Faceți orice vă va spune.” Ioan 2.4,5

Maria ne-a lăsat sfatul că trebuie să ascultăm de învățăturile Domnului Iisus. Atitudinea ei de a trimite slujitorii să asculte de El arată că Domnul Iisus era mai mare decât ea. Trebuie să oferim mereu TOATĂ ONOAREA, ASCULTAREA ȘI GLORIA PENTRU DOMNUL IISUS, ȘI PENTRU NIMENI ALTCINEVA!

”Și acolo erau puse șase vase de piatră, puse conform obiceiului de curățire al iudeilor, care conțineau două sau trei măsuri. Isus le-a spus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus.” Ioan 2.6,7

Suntem ca și ulcioarele. Când ajungem în Prezența lui Dumnezeu, ajungem plini de manii, religiozitate, opinii proprii și păcate, dar într-adevăr cu o viață goală. Apa pusă în interiorul ulcioarelor reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu ce trebuie să ne umple complet, ca să putem respinge îndoielile și gândurile rele ce apar.

”Și le-a spus: Scoateți acum și duceți-i conducătorului nunții. Și i-au dus. Și conducătorul nunții, după ce a gustat apa făcută vin și neștiind de unde era, (dar servitorii, care au scos apa, știau), conducătorul nunții a chemat pe mire, Și i-a spus: Orice om pune întâi vin bun și după ce oamenii au băut bine, atunci pune pe cel mai puțin bun; dar tu ai ținut vinul bun până acum.” Ioan 2.8-10

Ceea ce este extrem de interesant la transformarea apei în vin, este că s-a întâmplat în traiectoria între slujitori și majordomul-șef, adică, trebuie să ne menținem pentru toată viața noastră pe drumul ascultării, deoarece este în timp ce noi mergem în ascultare că lucrarea transformatoare a Duhului Sfânt se întâmplă.

Vinul Îl reprezintă pe Duhul Sfânt ce ne dă gust și viață și, în principal, Se manifestă în interiorul nostru ce suntem ulcioarele, ca după toți să guste din această transformare ce s-a întâmplat în interiorul nostru.

”Acest început al miracolelor l-a făcut Isus în Cana Galileii; și și-a arătat gloria; și discipolii lui au crezut în el.” Ioan 2.11

Așa, cu siguranță, 2020, 2021, 2022… vor fi ale manifestării gloriei lui Dumnezeu în viața ta, indiferent dacă cineva îți urează un an nou fericit sau nu, deja vei avea vinul nou ce te va sătura zi de zi!

A colaborat: Episcopul Andre Cajeu

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *