5 Semne ale unei credințe bolnave

Sunt oameni care spun că au frică de Dumnezeu, dar păstrează ură; alții spun că au multă credință în Dumnezeu dar se învăluie cu cineva care nu are aceeași credință, iar alții spun că sunt ai lui Dumnezeu, dar au o relație de iubire “fierbinte” cu iubitul.  Mai rău este că acest lucru a devenit obișnuit. Multe lucruri pe care înainte nu le acceptam din cauza credinței noastre, azi sunt tolerate și chiar aplaudate de mulți care spun că sunt  de credință.

Trăim în era înșelătoriei, era anticristului- asta este. Duhul înșelător face ce vrea prin intermediul multora care se gândesc că sunt în credință, dar nu mai sunt de mult timp. Cel mai rău lucru este să fii înșelat! Prin cele cinci semne, vei avea șansa să te vezi și să te trezești înainte să fie prea târziu.

Primul semn: Tu crezi, dar te și îndoiești.

Credința nu coexistă cu îndoiala. Este ca și cum ai crede că lumina coexistă cu întunericul. Una este opusă alteia. Dacă ai îndoieli este din cauză că nu ești în credință, tu nu ești al credinței. Cei care sunt ai credinței cred și punct final. Nu au nevoie să vadă ca să creadă.

Al doilea semn: Credința depinde de anumite circumstanțe.

Dacă ești la biserică, tu ești în credință, dar dacă ești în alt loc, uiți cu ușurință de credință. Dacă ești cu anumite persoane de credință, tu ești al credinței, dar cu altele, îți ascunzi imediat credința. Dacă totul este bine, ești în credință, dar dacă treci printr-o problemă, imediat te simți slab și credința ta dispare. Cine este în credință nu depinde de circumstanțe.

Al treilea semn: Credința ta este pentru ceilalți.

Tu ai credință  ca să te rogi pentru alte persoane, ca să vorbești de Cuvântul lui Dumnezeu pentru ele și chiar pentru a-L sluji pe Dumnezeu cu timpul tău,  dar credința ta nu servește pentru tine. Viața ta este legată, tu nu vezi că îți funcționează credința pentru tine însuți. Dacă oamenii ar putea să te vadă cum ești acasă, nu ar mai crede în Dumnezeul pe care Îl predici. Viața ta este o mizerie, rudele nu te respectă, ești mereu bolnav(ă) și viața amoroasă practic nu există. Credința noastră nu este doar ca să ne mântuiască, ci ca să cucerim viața din belșug pe care ne-a promis-o Dumnezeu.

Al patrulea semn:  Credința ta este personalizată.

Tu faci ce vrei și folosești Biblia ca să te justifici.

“Ai credință? Să o ai pentru tine însuți înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se condamnă pe sine însuși în acel lucru pe care îl permite.” Romani 14:22

Unii trăiesc în păcat și nu se condamnă, pentru că spun că ”au credință pentru asta” sau că ”ce contează este inima și nu ce fac în exterior”. Faptul este că ele pot să nu se condamne, dar conștiința lor da. Conștiința noastră știe exact ce Îl mulțumește sau nu pe Dumnezeu; ea este credincioașă Lui. Dacă greșim, imediat ne acuză, dar unii  o au însemnată cu fierul roșu (cauterizată), așa cum este scris în 1 Timotei 4:2 :

Aceste lucruri vin din ipocrizia mincinoşilor, a căror conştiinţă a fost însemnată cu fierul roşu…”

Această cauterizare îi face să-și piardă sensibilitatea și neutralizează conștiința lor. Dar cum se poate întâmpla asta? Când ignori și te justifici continuu, ca un disc stricat. Ai văzut oameni care  se justifică pentru că au păcătuit? Într-o zi, vor reuși să-și neutralizeze conștiințele lor și din nefericire, va fi și mai greu să se întoarcă să trăiască în credință!

Al cincilea semn:  Credința care nu are încredere.

Tu crezi dar nu ai încredere. Tu crezi în dreptatea lui Dumnezeu, dar te și aperi și te justifici înaintea oamenilor. Tu crezi că Lucrarea este a lui Dumnezeu, dar nu respecți pe cine este acolo, nu accepți ce se face acolo și ai părerile tale total opuse de ale ei. Vrei să faci voința lui Dumnezeu doar dacă se potrivește cu a ta. Cine crede cu adevărat are și încredere. Nu întotdeauna răspunsul lui Dumnezeu vine în felul și la vremea pe care ni le dorim. Când nu există încredere, credința se descurajează.

Dacă acum recunoști că credința ta nu este adevărată, căiește-te înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor. Nu continua să te ascunzi în spatele ”faptelor bune”, pentru că, în timp ce nimeni nu știe, va fi ușor să te întorci să ai același fel de credință. Dar  dacă tu  te ”expui”, vei ieși din întuneric, unde domină înșelătoria și vei intra în lumină unde nu mai ai cum să înșeli pe nimeni.

Fă-ți timp ca să te întorci la prima iubire, ca să trăiești credința adevărată, ca să ai o întâlnire cu Dumnezeu și să primești botezul cu Duhul Sfânt. Doar așa vei avea o credință adevărată.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *