7 ani de caratină

Cum a fost și în zilele lui Ghedeon – când, din cauza infidelității față de Dumnezeu, poporul a stat înfricoșat în peșteră timp de 7 ani -, în zilele de astăzi trăim în lume izolarea socială și panica ce este promovată de mass-media senzaționalistă.

Totuși, prin intermediul lui Ghedeon, Dumnezeu a putut separa pe cei fideli, ce aveau o credință supranaturală, de cei infideli ce aveau o credință emotivă

”…Oricine este fricos și înspăimântat, să se întoarcă și să plece…” Judecători 7.3

Dumnezeu nu se manifestă celor fricoși și înspăimântați, deoarece timiditatea lor și frica sunt semne că nu cred cu adevărat. Și cine nu crede este deja respins!

”… Poporul este încă prea mult, coboară-i la apă și ți-i voi încerca acolo…” Judecători 7.4

Cel fidel este îndrăzneț în credința sa, este cutezător în atitudinile lui, nu îi este frică, el nu fuge de încercare pentru că știe că fidelitatea sa cu Dumnezeu îi garantează aprobarea.

”… Pe oricine va lipăi cu limba sa din apă, cum lipăie un câine, pe acela pune-l deoparte.” Judecători 7.5

”… Prin cei trei sute de oameni care au lipăit vă voi salva și voi da pe madianiți în mâna ta, iar tot poporul să meargă fiecare la locul său.” Judecători 7.7

Dumnezeu nu dă nimic în mâinile celui infidel, celui ce nu se ține de cuvânt. În zilele de astăzi, separarea se face la fel ca în zilele lui Ghedeon.

A AJUNS MOMENTUL CA DUMNEZEU SĂ SEPARE PE CEI 300 DE FIDELI CARE SE VOR APLECA ÎNAINTEA CUVÂNTULUI SĂU ȘI VOR BEA DOAR DIN EL, TU VEI FI UNUL DINTRE EI?

A colaborat Episcopul Andre Cajeu

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *