A 10a Zi a Postului lui Daniel

De ce a ales Dumnezeu Muntele Hermon?

Desigur, nu a fost întâmplător că Domnul Iisus Hristos, călăuzit de Duhul Sfânt, a ales Muntele Hermon să fie transfigurat.

Să vedem următoarele puncte care confirmă că Hermon este muntele Binecuvântării:

• Hermon face parte din povestea cuceririi Țării Promise de Iosua;

• Hermon poartă cu el profeția regelui David ca Muntele Binecuvântării și al Vieții Veșnice (Psalmul 133:3)

• Pe Hermon, Domnul nostru a fost cinstit și slăvit de Dumnezeu-Tatăl în fața a cinci martori, trei pământești: Petru, Iacov și Ioan și doi cerești, de la Dumnezeu-Tatăl: Moise și profetul Ilie.

“…și fața Lui a strălucit ca soarele și hainele Lui erau albe ca lumina.”

Matei 17:1-6, Marcu 9:2-7

• Hermon îndeplinește condițiile ca să fie Muntele singular. Fie din punct de vedere fizic, fie spiritual. Din punct de vedere fizic, este ochii lui Israel. Nici o aeronavă nu intră în spațiul aerian israelian fără să fie identificat de pe Hermon. Toată apărarea Israelului depinde de acest Munte;

• În el se nasc trei râuri care formează râul Iordan. Întreaga aprovizionare cu apă din Israel depinde de Muntele Hermon. Fără Hermon, Israel nu ar exista. Mâna Divină a avut grijă ca Promisiunea făcută lui Avraam cu lapte și miere să se împlinească în mijlocul deșertului.

• Credem de asemenea că cele trei izvoare ale Hermonului simbolizează Sfânta Treime și culminează cu reprezentarea unui Singur Dumnezeu (Râul Iordan).

Acestea sunt motivele pentru care pe data de 26/08/2018 vom fi pe acest munte, uniți într-o singură credință, într-un singur Duh și în Numele unui Singur Dumnezeu, binecuvântându-i pe cei care cred, cu Binecuvântarea profetică a Duhului Sfânt și cu Viață Veșnică, conform profeției regelui David care spune:

“Ca roua Hermonului și ca roua care a coborât pe munții Sionului; căci acolo DOMNUL a poruncit Binecuvântarea (Duhul Sfânt), Viață pentru totdeauna (Viață Veșnică).

Psalmul 133:3

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *