A 11a Zi a Postului lui Daniel

Adevăr X Minciună

Trăim într-o lume în care minciuna domnește prin fiii neascultării. Răul predomină de mult timp, fiind tatăl fiilor neascultării și minciunii. Dumnezeu detestă minciuna și de aceea nu suportă prezența mincinoșilor. Dușmanul lui Dumnezeu este descris în Biblie ca tatăl minciunii:

“Voi sunteți din tatăl vostru diavolul, și poftele tatălui vostru voiți să faceți. El a fost ucigaș de la început și nu a stat în adevăr, pentru că nu este adevăr în el. Când vorbește o minciună, vorbește din ale lui, fiindcă este mincinos și tatăl minciunii.”

Ioan 8:44

Cum putem să ne supunem răului cunoscând adevărul?
Cum Îl putem sluji pe Dumnezeu și să vorbim minciuni?

Nu putem sluji la doi stăpâni:

“Nimeni nu poate servi la doi stăpâni; fiindcă sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt, sau va ține la unul și va disprețui pe celălalt…”

Matei 6:24

Ca fii ai lui Dumnezeu, avem obligația să umblăm în adevăr, în ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu. Nu putem contribui la împărăția răului, urmând aceeași pași ca și fii neascultării. Dumnezeu ne dă Duhul Sfânt ca să trăim în comuniune cu El, nu cu această lume.

“De aceea punând deoparte minciuna, vorbiți adevărul fiecare cu aproapele lui, pentru că suntem membre unii altora.”

Efeseni 4:25

Odată cu pogorârea Duhului Sfânt se schimbă tot. Totul devine nou în noi! Astfel, încetăm să mai fim fiii neascultării ca să fim fiii ascultării, fiii luminii, pentru că ne-am convertit în membre ale aceluiași corp.

“Buze mincinoase sunt urâciune pentru DOMNUL, dar cei ce lucrează după adevăr sunt desfătarea Lui.”

Proverbe 12:22

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *