A 16 a Zi a Postului lui Daniel

Vânt puternic

Beneficiile credinței vin datorită ascultării de Cuvânt. Dar ceea ce a trecut neobservat este faptul că ascultarea în sine este o atitudine, nu este un sentiment.

Credința este atitudine, acțiune, mișcare. Când umblăm în credință, Duhul lui Dumnezeu ne face să ne mișcăm. Deci, nu există teamă, îndoială, neliniște sau îngrijorare. Mai degrabă există siguranță, convingere, determinare și curaj de a acționa în direcția divină. Această chimie a credinței se potrivește cu Duhul.

Dumnezeu este duh.

În original, cuvântul duh este asociat cu vântul, suflarea, lumina, focul, etc. Iisus învață că îndrumarea Duhului Sfânt este ca vântul.

Moise a văzut rugul arzând și nu se mistuia;
În deșert, Israel era îndrumat de o coloană de foc noaptea și de un nor pe timpul zilei;
La inaugurarea Templului, prezența lui Dumnezeu a coborât în formă de foc;
Ilie s-a rugat și a căzut foc din cer;
Ucenicii erau toți la un loc când un Sunet, ca vâjâitul unui vânt puternic a umplut toată casa.

Să umbli în Duh înseamnă să umbli în credință sau în mișcare.

Nu folosește la nimic să ai cunoștințe biblice și să nu iei atitudine. Mulți se gândesc că asta este suficient pentru Mântuire și se acomodează în credință. Sunt activi în neascultare, dar pasivi în practicarea Cuvântului. Pentru aceștia, Domnul trimite următorul mesaj:

“Ce tot înșiri tu orânduirile Mele și ai pe buze legământul Meu, când tu urăști mustrarea și arunci cuvintele Mele înapoia ta?” Psalmul 50:16

Cel care are Duhul este îndrumat ca de un vânt impetuos, este ascultător. Din acest motiv, Duhul Sfânt inspiră, el practică și cucerește țara lui promisă.

Dumnezeu a promis Canaan-ul lui Avraam și urmașilor săi. Dar, la fel ca toate promisiunile divine, ele nu se îndeplinesc în mod automat.Trebuie să fie luate în posesie. Între ele și împlinirea lor există o cale de parcurs. Prin acțiunea credinței luăm în posesie promisiunile.

Mântuirea sufletulu nu este diferită. Am fost mântuiți, suntem mântuiți și vom fi mântuiți dacă perseverăm în credință, dacă continuăm să trăim în credință, având atitudini și urmând direcția Duhului.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *