A 16a Zi a Postului lui Daniel

bible-706x432Dacă vorbesc…

În 1 Corinteni 13:1-8, Duhul Sfânt descoperă diferența uriașă între A FI și A FACE, între a avea CARACTERUL Lui și a A REALIZA Darurile Lui.

Chiar dacă aș vorbi în limbile oamenilor și ale îngerilor, dar nu am dragoste creștină, devin ca o aramă sunătoare sau un chimval răsunător.”

Să vorbești limba oamenilor și chiar a îngerilor are legătură cu folosirea DARURILOR. Cu toate acestea, dacă nu este dragoste (ROD sau CARACTER), nu înseamnă că ești botezat cu Duhul Sfânt:

Și chiar dacă aș avea dar de profeție și înțeleg toate misterele și toată cunoașterea, și chiar dacă aș avea toată credința încât să mut munții, dar nu am dragoste creștină, nu sunt nimic.”

Adică, am darul profeției, înțeleg toate tainele și toată cunoașterea și am credință chiar pentru a muta munții… Dar dacă nu am RODUL (caracter) Duhului, atunci nu am Pecetea lui Dumnezeu:

Și chiar dacă aș împărți toate averile mele să hrănesc săracii, și chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars, dar nu aș avea dragoste creștină, nu mi-ar folosi la nimic.”

Înseamnă că, chiar dacă fac caritate săracilor și mor ars de ei, chiar așa, nu înseamnă botezul cu Duhul Sfânt:

“Dragostea creștină este îndelung-răbdătoare și plină de bunătate; dragostea creștină nu invidiază; dragostea creștină nu se laudă, nu se îngâmfă. Nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie repede, nu gândește să facă rău. Nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr. Suportă toate, crede toate, speră toate, îndură toate. Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. Dar profeții dacă ar fi, se vor sfârși; limbi dacă ar fi, vor înceta; cunoaștere dacă ar fi, se va duce…”

1 Corinteni 1-8

Darurile și rodul sunt ale Duhului Sfânt. Dar Satana copiază darurile lui Dumnezeu și face minuni ca, dacă se poate, să-i înșele chiar și pe cei aleși (Marcu 13:20-22). Totuși, el niciodată nu poate să imite RODUL Duhului, pentru că  este bazat pe bunătate, dreptate și adevăr- Efeseni 5:9

Acest lucru înseamnă că toți cei botezați cu Duhul Sfânt au caracterul Lui și sunt capabili să manifeste darurile Sale. Totuși, nu toți care manifestă darurile au Duhul lui Dumnezeu.

Pentru că este tatăl minciunii, diavolul folosește înșelătoria și farsa pentru a-i distruge pe cei creduli cu fanteziile lui. El cunoaște oamenii care se iluzionează ușor. Din această cauză, el lucrează cu iluzia magiei pentru a-i încânta și înșela pe copii și adulți. Susține vizualizările cu extratereștrii ca să îți amăgească copiii. Crezi că ar fi greu pentru el să vorbească în limba omenească și s-o imite pe cea a îngerilor? Ar fi greu să profetizeze, să înțeleagă tainele și cunoașterile umane? Sau să-ți folosească copiii ca să facă “minuni” printre cei care trăiesc în firea pământească? Sau să folosească oameni “caritabili” care să moară chiar arși de săraci?

Nu! De o mie de ori, nu! Află puțin despre Lucifer înainte să devină Satana, în Ezechiel 28, unde regele Tirului apara ca Lucifer.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *