A 18-a Zi a Postului lui Daniel

În duh și în adevăr

Dumnezeu este duh.

Datorită acestei realități, Fiul Său Iisus învață că El caută adoratori care să Îl adore în duh și în adevăr.

Când spune în duh, Domnul elimină orice sentiment omenesc. Adică, exclude emoțiile provocate de cântecele de la instrumentele muzicale.

Nu este vorba că imnurile și muzica sacră sunt rele. Dar, adevărul este că, atâta timp cât cel fidel nu se naște din duh nu va avea condiții de a adora în duh, și nici în adevăr. Cum să adore în duh, dacă nu are natura Duhului Sfânt?

Din nefericire, în majoritatea cazurilor, cel fidel este atât de învăluit de emoțiile muzicii încât termină supunându-se capriciilor inimii.

Dumnezeu este duh. Doar cel născut din Duhul Sfânt este duh de asemenea. Nu mai este un suflet cu viață, nu mai este emotiv sau cu o inima de unt.

Mulți, pe parcursul procesului de dezlegare și al noii nașteri, confundă lucrurile spirituale cu cele emoționale. Și este exact în acest timp că duhurile înșelătoare lucrează cu iluzia.

Adorarea în duh și în adevăr învăluie rațiunea umană, intelectul dvs.

Dumnezeu este duh. Asta înseamnă că El este toată inteligența și înțelepciunea. Cum va accepta adorarea alimentată de sentimente omenești?

Domnul Iisus a făcut atâtea minuni și a adus lângă EL mari mulțimi. Nici pentru asta El nu a fost glorificat. Dar când niște greci au vrut sa-L vadă, au spus:

“A venit ceasul ca Fiul Omului să fie prosvlăvit.”

Ioan 12.23

De ce nu a fost glorificat înainte, când a binecuvântat poporul? Pentru că știa că gloria poporului vindecat era motivată de minuni. Ci nu pentru că El era Fiul lui Dumnezeu.

Pe când grecii erau diferiți. Erau inteligenți și voiau să ÎL VADĂ pe Fiul lui Dumnezeu.

Este același lucru și cu poporul în general. ÎL Glorifică pe Iisus datorită favorurilor. Nu pentru ceea ce a realizat pe Calvar.

Mulți creștini, în ciuda sincerității, nu au înțeles că adorarea pe bază de emoții nu are nici un sens și nici un beneficiu. Ci înainte de toate, deschide ușa ca duhurile înșelătoare să intre.

Este exact acest lucru ce se întâmplă în aceste ultime timpuri. Acest “fanerose” (se referă la faptul de a se arunca la pământ prin emoții, face parte din doctrine anumitor bisericii “cădere prin putere”), a condus pe mulți la adevărate aberații. Unii, care nu sunt vigilenți, intră în ”transă” (posedați de demoni) și se aruncă la pământ precum morți; alții, de asemenea posedați, merg în genunchi spunând că sunt lei,  precum Leul din tribul lui Iuda.

În momentul în care Domnul Dumnezeu ar trebui să fie slujit cu cea mai excelentă adorare, în duh și în adevăr, diavolul este cel care sărbătorește primirea ”gloriei celor care sunt în carne”.

Duhurile înșelătoare folosesc corpurile celor care nu sunt vigilenți pentru a “adora” în carne (emoție) și în minciună (înșelăciune).

Drag cititor, multă grijă să nu fii înșelat.

Pentru iubirea Domnului nostru, pentru Mântuirea ta și în Numele Domnului Iisus Hristos, niciodată să nu îi oferi lui Dumnezeu ceva ce nu te costă nimic.

Adorarea în duh necesită folosirea duhului uman către Duhului lui Dumnezeu. Cuvinte simple, sincere și pline de mulțumire, de siguranță și de iubire adevărată. Cuvinte de recunoștință pentru tot ceea ce El a făcut pentru tine.

Profită această duminică și determină, începând de acum, să mergi la biserică cu sete de a-L adora în duh și în adevăr.

În timp ce tu citești acest mesaj, Duhul Sfânt te atinge,oferindu-ți siguranța că te va ajuta să î-L adori pe Fiul Său în duh și în adevăr.

Să fiți toți binecuvântați în Numele Domnului Iisus Hristos.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *