A 18a Zi a Postului lui Daniel

Vase goale

Azi vrem să vorbim cu cei care au Duhul Sfânt, dar în Postul lui Daniel se întreabă: “Fiind pecetluit deja, de ce trebuie să fac acest post?”

Răspunsul este simplu și direct: pentru același motiv pentru care după o mare realizare, cel care a obținut-o nu se poate opri să-și manifeste credința, pentru că Dumnezeul nostru este Izvor nesecat de viață și Își folosește Puterea Lui în aceeași măsură în care eu îmi folosesc încrederea!

Cine a spus că Lucrarea Duhului Sfânt se limitează la Botez? De ce să nu mergem dincolo de el în comuniunea noastră cu Dumnezeu, astfel încât să obținem experiențe noi și mai mari, inspirații, revelații și idei mari, din moment ce toate acestea sunt și ele Lucrarea Lui și beneficiul exclusiv al celui care însetează să-L caute? Vom înțelege acest lucru în această conversație dintre profet și o văduvă săracă:

“Și Elisei i-a zis: Ce să fac pentru tine? Spune-mi, ce ai în casă? Și ea a zis: Roaba ta nu are nimic în casă, decât o oală cu untdelemn. Atunci el a spus: Du-te, împrumută-ți vase de afară de la toți vecinii tăi, vase goale; împrumută nu puține. Și după ce intri, să închizi ușa după tine și după fiii tăi și să torni în toate vasele acelea și să pui deoparte pe cele care sunt pline. Astfel ea a plecat de la el și a închis ușa după ea și după fiii ei, care îi aduceau vasele; și ea turna. Și s-a întâmplat, după ce vasele au fost pline, că ea a spus fiului său: Adu-mi încă un vas. Iar el i-a zis: Nu mai este niciun vas. Și untdelemnul S-A OPRIT.”

2 Regi 4:2-6.

De ce este scris S-A OPRIT în loc de S-A TERMINAT? Pentru că este imposibil ca un lucru dat de Dumnezeu să aibă limite și să se termine, cu atât mai puțin Duhul Său Sfânt! Untdelemnul s-a oprit pentru că ea nu a mai prezentat vase goale, pentru că dacă ar fi fost așa, EL i le umplea pe toate.

Bineînțeles că ea și-a rezolvat problema, plătindu-și datoria și trăind din restul, dar putea să facă mai mult.

Așa suntem noi cu privire la Duhul Sfânt, pentru că, dacă tu ești botezat, ți-ai rezolvat problema interioară, dar poți să faci mai mult. Cât timp trăim în această lume, dacă ne prezentăm în fiecare zi înaintea lui Dumnezeu goliți de noi înșine, de planuri personale și pământești, de sentimente și emoții și-L căutăm cu poftă, cu siguranță Lucrarea Lui în noi se va extinde dincolo de botez. Vor fi lucruri mult mai mari!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *