A 19 a Zi a Postului lui Daniel

Mulți chemați, puțini aleși…

Cine sunt cei chemați și cei aleși?

Cei aleși sunt între cei chemați, totuși, nu toți cei care sunt chemați sunt și aleși. Și ce este mai rău, este că, deși mulți sunt chemați, puțini sunt aleși.

De ce au fost chemați mulți dacă nu vor fi aleși? Cred că au fost chemați ca să aibă șansa de a fi aleși. De fapt, toți cei chemați au oportunitatea să fie aleși, dar, din nefericire, mulți dintre cei chemați nu au dat valoare la adevărurile veșnice revelate de la Altar. Mai degrabă, ei disprețuiesc sau dau prioritate lucrurilor din această lume mai mult decât celor din Împărăția lui Dumnezeu. Din acest motiv, ei dau cu piciorul la șansele de a fi aleși.

Dumnezeu nu are obligația să-i aleagă pentru că au fost chemați. Când Dumnezeu îi cheamă, o face doar să le dea posibilitatea să se adapteze condițiilor ca să fie aleși. Domnul Iisus arată acest lucru când spune:

“Intrați pe poarta cea strâmtă, pentru că largă este poarta și lată este calea care duce la nimicire și mulți sunt cei ce intră pe ea. Fiindcă strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o găsesc.” Matei 7:13-14

Asta înseamnă că toți cei chemați pot intra pe Poartă. Problema este că, din cauză că Poarta este strâmtă, majoritatea sunt moi și nu vor să se supună sacrificiului de a renunța la această lume, la viața libertină și la proiectele personale. Nimeni nu trece pe Poarta strâmtă dacă este împiedicat de el însuși.
În Apocalipsa 21:8 se profețește:

“Dar fricoșii și cei care nu cred și scârboșii și ucigașii și curvarii și vrăjitorii și idolatrii și toți mincinoșii vor avea partea lor în lacul care arde cu foc și pucioasă, care este a doua moarte.”

Și tu prietene(ă) ești CHEMAT ȘI ALES DEJA sau continui să fii chemat și încă nu te-ai decis să fii ALES?

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *