A 2a Zi a Postului lui Daniel

confianca-706x432Credință și Încredere

”Am așteptat cu răbdare pe DOMNUL; și el s-a aplecat spre mine și a ascultat strigătul meu.”

-Psalmul 40:1

Să aștepți cu răbdare în DOMNUL înseamnă să ai încredere. Încrederea este o virtute a celor maturi în credință. Credința este la fel ca decolarea unui avion; încrederea este ca o excursie de croazieră (buton automat).

Atât credința cât și încrederea sunt roade ale Duhului Sfânt. Una depinde de cealaltă. Credința care mișcă munții depinde de încrederea ca muntele să-și urmeze drumul.

Mulți au credință ca să cucerească lucruri mari, totuși, se pierd într-o confruntare cu o furtună trecătoare. Nu este greu să cucerești, ci să păstrezi cucerirea. Este ca o căsnicie: nu este greu să te căsătorești, ci să-ți menții căsnicia.

David era un luptător înfocat și experimentat, dar a trebuit să învețe să se încreadă în Dumnezeu. În momentele de suferință extremă, încercuit de dușmani feroce, prin credință striga… Dar prin încredere, rămânea în așteptarea răspunsului. Nu este de mirare că a mărturisit:

”Chiar dacă umblu prin valea umbrei morții, nu mă voi teme de niciun rău, căci Tu ești cu mine; toiagul tău și nuiaua Ta, ele mă mângâie.”

-Psalmul 23:4

Din nefericire, majoritatea creștinilor au început bine în credință, dar au terminat rău din cauza lipsei de încredere. În timp ce scriu aceste rânduri, îmi amintesc de momentele de mari conflicte și mărturisesc că dacă nu ar fi fost botezul cu Duhul Sfânt, nu aș fi fost aici…

În timp ce citești acest text, cu siguranță se naște înăuntrul tău o dorință mare de a primi pecetea Duhului lui Dumnezeu. Atunci, du-te acum într-un loc retras și roagă-te așa:

Doamne Iisuse, pentru că eu cred în Tine ca Domn și Mântuitor al meu, ia în posesie întreaga mea ființă și fă din trupul meu locuința Ta și voința Ta!

În Numele Domnului Iisus Hristos, amin!

Așteaptă în locul tău retras (Ierusalim) pogorârea Duhului Sfânt.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *