A 4a Zi a Postului lui Daniel

Propunerea Divină

Propunerea Dumnezeului Cel Prea Înalt pentru noi este de neimaginat. În termeni de viață, este dincolo de ceea ce putem gândi. El ne-a oferit sfaturi despre această măreție, menționând de exemplu sacrificiile cerute pentru o anumită realizare.

Când spune:

“Intrați pe poarta cea strâmtă, pentru că largă este poarta și lată este calea care duce la nimicire și mulți sunt cei ce intră pe ea. Fiindcă strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o găsesc.” Matei 7:13-14

El definește cucerirea vieții veșnice ca ceva care, dacă

ar fi vulgar, ieftin și accesibil oricui, nu ar mai exista nici poartă, nici nevoia de credință pentru a intra. Dar, pentru că valoarea ei este foarte departe de imaginație, majorității oamenilor nu îi pasă de viitorul veșnic al sufletului. Aceștia sunt în afara planurilor Divine.

Totuși, când Lumina Credinței îi luminează pe cei “puțini” prin Duhul Creatorului, există viziune, speranță neclintită și mai presus de toate credință pentru perseverarea în traversarea porții strâmte pregătită de Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos.

“Ochiul nu a văzut, nici urechea nu a auzit, și nici la inima omului nu au urcat cele pregătite de Dumnezeu pentru cei ce Îl iubesc. Dar Dumnezeu ni le-a revelat prin Duhul Său; fiindcă Duhul cercetează toate, chiar adâncimile lui Dumnezeu. Fiindcă cine dintre oameni știe lucrurile omului, decât duhul omului, care este în el? Chiar așa, lucrurile lui Dumnezeu nimeni nu le știe decât Duhul lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 2:9-11

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *