A 4a Zi a Postului lui Daniel

Ce a făcut Domnul Iisus cu puterea pe care a primit-o?

“Și Iisus a venit și le-a vorbit, spunând: Toată puterea Îmi este dată în cer și pe pământ.” Matei 28:18

Întâlnim această putere răspândită în Biblie:

Copiii- Ucenicii, care nu aveau încă puterea de a iubi, nu voiau ca ei să se apropie, dar Domnul a spus: “Lăsați copilașii să vină la Mine și nu îi opriți; fiindcă a unora ca ei este împărăția cerului.” (Matei 19:14)

Femeia adulteră- Conform legii, ea trebuia omorâtă cu pietre, dar în acea ocazie, Domnul Iisus plin de puterea milei a spus: “Acela care este fără păcat dintre voi, să arunce primul cu piatra în ea…au ieșit unul câte unul…du-te și nu mai păcătui.” (Ioan 8:7-11)

Zacheu, Nicodim, Lazăr, bolnavi, hoți și mulți alții, au văzut puterea credinței,a milei, dragostei și mântuirii intrând în viețile lor prin Domnul Iisus.

De ce vrei această putere?

“Ci veți primi putere după ce Duhul Sfânt va fi venit peste voi… Faptele Apostolilor 1:8

Bineînțeles că viața omului se schimbă, pentru că este imposibil ca cineva să primească Duhul Sfânt și să fie doborât, nerealizat, nefericit sau gol în interior, din moment ce Dumnezeu Însuși locuiește în el. Totuși, e nevoie să definești scopul pentru care vrei această putere. Doar pentru satisfacerea intereselor personale, să te dezvolți, să-ți realizezi visurile, etc?

Biblia spune că Petru și Ioan au fost în Samaria și prin punerea mâinilor cei care au acceptat Cuvântul au fost botezați cu Duhul Sfânt. Simon, când a văzut că putea să se dezvolte dacă primea aceeași putere, le-a oferit bani apostolilor:

“Și când a văzut Simon că prin punerea mâinilor apostolilor a fost dat Duhul Sfânt, le-a oferit bani.” Faptele Apostolilor 8:18

Atunci Petru i-a spus că trebuia să se căiască, pentru că inima lui nu era dreaptă înaintea lui Dumnezeu.

Gândindu-ne la asta, ce I-ai oferit lui Dumnezeu ca să primești Duhul Sfânt?

Duhul Sfânt vine când omului îi este sete de Mântuire, are o dorință mare de a sluji, de a fi martorul Domnului Iisus și nu doar să dea mărturie despre o viață binecuvântată.

“… și îmi veți fi martori deopotrivă în Ierusalim și în toată Iudeea și în Samaria și până la cea mai îndepărtată parte a pământului.” Faptele Apostolilor 1:8

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *