A 5a Zi a Postului lui Daniel

Duhul Sfânt și Muntele Hermon

Iată, ce bine și ce plăcut este să locuiască frații împreună în unitate! Este ca untdelemnul, prețios pe cap, care a curs în jos pe barbă, (pe barba lui Aaron), care a curs până la poalele hainelor lui; Ca roua Hermonului și ca roua care a coborât pe munții Sionului; căci acolo DOMNUL a poruncit binecuvântarea, viață pentru totdeauna.” Psalmul 133:1-3

Unitatea Bisericii Domnului Iisus este construită sub direcția Duhului Sfânt. Cei care s-au născut din Duhul lui Dumnezeu cu siguranță nu fac parte din această Biserică. Domnul Iisus a fost Cel care i-a spus lui Nicodim:
“Adevărat, adevărat îți spun: Dacă cineva nu este născut din apă și din Duh, nu poate intra în împărăția lui Dumnezeu. Ce este născut din carne este carne; și ce este născut din Duhul este duh.” Ioan 3:5-6

Nașterea din apă se întâmplă atunci când, la botezul în apă se îngroapă natura adamică (suflet viu). Imediat după acest botez, cel credincios începe să trăiască o viață nouă, pentru că vechea natură a murit și a fost îngropată pentru această lume. Din acest motiv nu mai trăiește în păcat (Romani 6:3-4)

Dar nașterea din Duh este Lucrarea Personală a Domnului Iisus Hristos. La botezul în apă, slujitorul lui Dumnezeu este cel care scufundă candidatul. La botezul cu Duhul Sfânt, Domnul Iisus este Cel care Botează. El este Cel care îl scufundă pe credincios în Oceanul Duhului Sfânt.

Dar nu este o regulă ca să te naști din Dumnezeu. Unii au fost botezați cu Duhul Sfânt înainte de botezul în apă. De obicei, primul este botezul în apă și apoi cu Duhul Sfânt. Dar, cel mai important lucru este să știi că nu ai cum să intri și să trăiești în Împărăția lui Dumnezeu (Biserica Zidită de Domnul Iisus Hristos pe Pământ-Matei 16:18) fără botezul în apă și cu Duhul Sfânt.

Biserica Zidită de Domnul Iisus Hristos este posibilă numai dacă sunt îndeplinite condițile de mai sus. Numărul mare de oameni rebeli care au apărut în mijlocul bisericii evanghelice se datorează faptului că majoritatea membrilor ei nu s-au născut din apă și din Duh. Ei sunt roadele cărnii. De aceea există atâtea diviziuni, carnalități, furturi și conflicte de interese conduse de lăcomia necontenită a puterii cărnii.

Doar botezul cu Duhul Sfânt este capabil să mențină adevărata BISERICĂ A DOMNULUI pregătită pentru următoarea ÎMPĂRĂȚIE: ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR. Despre această BISERICĂ vorbește profetul în Psalmul 133.

Această Biserică este invizibilă, pentru că ea este Împărăția lui Dumnezeu aici pe Pământ.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *