A 8-a Zi a Postului lui Daniel

Cele sterile vor avea mai mulți copii
“Bucură-te, stearpo, tu, care nu poţi naşte! Izbucneşte în chiuituri şi strigă, tu, care nu eşti în durerile naşterii! Căci copiii femeii părăsite vor fi mai mulţi decât ai celei măritate, zice Domnul.”
Isaia 54.1

Cum poate o femeie care nu are copii să cânte cu bucurie? Acest lucru nu are sens! Chiar pentru că, să nu ai copii în timpul lui Isaia, precum în marea parte a Africii în zilele de astăzi, este un motiv de multă umilință. Ultimul lucru pe care o sterilă l-ar face în această situație, este să cânte și să chiuie cu bucurie.
Și mai mult, cum poate o femeie sterilă să lărgească cortul ei? De asemenea nu are sens, pentru că ea s-a căsătorit și nu mai are pe nimeni, în afară de soț, ca să ocupe o altă cameră a casei.
Normal este să vedem o pereche care planifică nașterea copiilor lor având necesitatea unei mașini mai mari, unei case cu mai multe camere, ei da trebuie să își mărească casa, dar femeia sterilă? Să extindă casa să locuiască cine în ea?
Dumnezeu, Mărețul Dumnezeu al lui Avraam, promite că femeia singură va fi mama multor copii, și nu doar asta, ea va avea mai MULȚI copii decât cea care deja a suferit durerile nașterii! Este pentru femeia sterila că EL spune:

“Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitoarele locuinţelor tale! Nu te opri! Lungeşte-ţi corzile şi întăreşte-ţi ţăruşii!”
Isaia 54.2

Descendența femeii sterile va fi diferită, va fi atât de mare încât se va întinde la stânga și la dreapta. Va fi atât de numeroasă încât va lua în stăpânire neamuri și va locui cetăți pustiite.

“Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, iar urmaşii tăi vor lua în stăpânire neamuri şi vor locui cetăţile pustiite.”
Isaia 54.3

Adică, infernul nu va fi capabil să oprească descendența ei. Unde va exista întuneric, unde vor exista necredincioși, fii sterilei vor aduce lumină și viață! Unde vor exista cetăți pustiite de către diavol și din cauza disprețului societății, ei vor aduce justiția, mila și credința!
Eu și soția mea facem parte dintr-o națiune de sterili! O decizie pe care am luat-o aproape 30 de ani în urmă, chiar înainte de a ne căsători, nu a fost pentru ca cineva ne-a impus, ci a fost o determinare a noastră! Pentru că voiam să fim liberi de orice preocupare în legătură cu fiii biologici ca să putem avea fii, fii ce aveau să fie generați de propriul Duhul Sfânt. De aceeași formă cum s-a întâmplat cu noi, s-a întâmplat de asemenea cu zeci de mii de preoți și soții care fac parte din acest izvor debordant numit Biserica Universală a Împărăției lui Dumnezeu. Și astăzi, care este rezultatul acestei decizii? Noi debordăm la stânga și la dreapta prin toată lumea!
Viciați, bandiți, traficanți, cerșetori și fii ai întunericului locuiesc astăzi cetatea pustiită umplându-o de lumină. Neamuri care au abandonat drumul înșelăciunii și s-au dăruit pe Altarul lui Dumnezeu, făcând parte din cei care debordează la dreapta și la stânga. Fii plini de Duhul Sfânt – lumina acestei lumi, sarea acestui pământ!
Ce minunat! Unde noi vom găsi un teren suficient pentru a construi camere pentru toți acești fii și fiice?
Și dvs, câți copii aveți? 1,2,5? Și casa dvs, câte camere are? 2, 5? Bine, pe noi, cei sterili, nu ne întrebați, nu vom reuși să îi numărăm! De aceea, cântăm și chiuim de bucurie, și cât de mare este bucuria noastră! Ceea ce normal ar fi fost rușinea noastră, astăzi este bucuria noastră, coroana noastră!

“Nu te teme, căci nu vei mai fi făcută de ruşine! Nu te ruşina, căci nu vei mai suferi dispreţul! Vei uita ruşinea tinereţii tale şi nu-ţi vei mai aminti de ocara văduviei tale.”
Isaia 54.4

Dumnezeu să vă binecuvânteze de o formă măreață, și veniți împreună cu noi, vom extinde cortul nostru către nordul, sudul, vestul și estul acestei lumi!

A colaborat Episcopul Marcelo Pires

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *