A 8a Zi a Postului lui Daniel

sonho-706x432Durerea și Visul lui Dumnezeu

“În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.”

-Geneza 2.2

Odihna Creatorului după terminarea Lucrării Lui a fost întreruptă imediat cu nepăsarea creaturii omenești. Chiar înainte ca omul să culeagă roadele rebeliunii, Domnul Dumnezeu a început să sufere. Toată suferința omenească pe pământ a fost analog cu suferința mult mai infinită a Lui Dumnezeu în Cer.

Ce se întâmplă din momentul în care o mama aduce pe lume un fiu? De la primele îngrijiri până la sfârșitul zilelor vor fi numărate în inima mamei – niciodată nu viața ei va avea pace. Este ceea ce s-a întâmplat cu Dumnezeu. Din momentul primului păcat, niciodată el nu a mai avut “pace” în legătură cu oamenii.

Se înșelă cine crede că Dumnezeu este imun la suferințe. Cine are ideea aceasta nu are nici o cunoștință despre EL.

Când Iisus a spus:

 “Tatăl Meu lucrează până acum şi Eu, de asemenea, lucrez”.

-Ioan 5.17

Asta înseamnă că EL lucrează constant, nu pentru a plăti datorii, ci pentru a salva suflete de pe lume care sunt la marginea infernului.

Dumnezeu lucrează în fiecare slujitor bun și fidel pentru a ajunge la persoanele disperate, în suferință, dezamăgite cu viața, în special acele care sunt pe punct de a se sinucide.

Lucrează de o formă exhaustivă pentru a convinge pe cei care trăiesc în zona de confort a Mântuirii și nu se deranjează cu pierduții. Da, Duhul lui Dumnezeu lucrează sunând trâmbiță, spunând:

“Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?”

-Isaia 6.8

Iisus de asemenea a poruncit ucenicilor:

“Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.”

-Marcu 16.15

Și când un suflet este câștigat, EL completează:

“Tot așa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de oameni neprihăniți, care n-au nevoie de pocăința.  Sau care femeie, dacă are zece lei de argint şi pierde unul din ei, nu aprinde o lumină, nu mătură casa şi nu caută cu băgare de seamă până când îl găsește? După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele şi vecinele ei şi zice: ‘Bucurați-vă împreună cu mine, căci am găsit leul pe care-l pierdusem’. Tot așa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăiește.”

Luca 15.7-10

Imaginați-vă: dacă este bucurie în cer când un păcătos se căiește, ce se întâmplă când un păcătos nu se căiește? Tristețe profundă, suferință și durere în cer din partea îngerilor, și în principal, din partea Prea Înaltului Dumnezeu. Din nefericire, nici toți creștinii sau persoanele care spun că sunt ale lui Dumnezeu gândesc așa.

Într-o zi frumoasă, în drum spre locul de muncă, eu mă gândeam la proiectele mele personale. Mă gândeam să câștig bani și să trăiesc o viața îmbelșugată și liniștită. Dintr-odată, de nicăieri, am auzit o voce puternică și blândă spunând: La ce îți este de folos să câștigi întreaga lume dacă îți vei pierde sufletul tău? Imediat, convins de aceea alertă, am început să mă preocup cu mântuirea sufletului meu. Mi-am dat seama că oricât de expresiv ar fi succesul meu familial, profesional sau în sănătate, chiar așa, într-o zi voi muri și totul se va termina. Și sufletul meu, unde va merge? Ideea infernului a început să mp neliniștească zi și noapte fără întrerupere.

Dumnezeu suferă, da. Și durerea Lui este infinit mai mare decât toate ale noastre. EL știe bine unde merg sufletele majorității persoanelor, a văzut și a auzit țipetele lor de teroare din infern. Dumnezeu are cunoștința că majoritatea din cele 7 miliarde de suflete, mai devreme sau mai târziu, vor merge acolo.

Gândiți-vă: care este sentimentul Lui față de aceste întâmplări? Ce ați facut dvs pentru a salva, măcar, un suflet din infern?

Visul lui Dumnezeu

De la începutul nepăsării omului cel mai mare vis al lui Dumnezeu a fost să îl salveze.

Din Geneza în Apocalipsa, vedem efortul enorm al lui Dumnezeu în executarea Planului de Mântuire. Cu siguranță, până ce toate cuvintele profetice din Apocalipsa se vor îndeplini, prioritatea divină este salvarea sufletelor.

A fost pentru asta că Dumnezeu a creat națiunea lui Israel și a făcut ca Fiul Său să ajungă până la noi. El a consumat lucrarea Mântuirii, a instituit Împărăția lui Dumnezeu – Biserica Lui – și a trimis Duhul Său cel Sfânt ca, prin intermediul slujitorilor Lui, să fie mântuiți cei care cred în Mesajul Său.

Acest lucru arată că Mintea Divină este ocupată cu sufletele pierdute.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *