A trăi în Duh…

viver_espirito_cdaEste a trăi în credință.

Adică, a trăi în dependență de Gândurile Celui Atotputernic. Nu le putem vedea, nici simți și, cu atât mai puțin, atinge. Dar chiar și așa, El nu permite niciodată ca, Cuvântul sau Gândirea Lui să se întoarcă fără rod, fără să-Și atingă scopul.

”Căci, după cum ploaia şi zăpada se coboară din ceruri şi nu se mai întorc înapoi, ci udă pământul şi-l fac să rodească şi să odrăslească, pentru ca să dea sămânţă semănătorului şi pâine celui ce mănâncă, tot aşa şi cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele” (Isaia 55.10-11)

Da! A trăi în Duh este a trăi prin credința în Promisiunea Lui. Este a trăi în supunere față de Cuvântul Său.

Dar, cine nu trăiește în supunere față de Gândurile Divine, va trăi, cu siguranță, în supunere față de gândurile Rele.

Imaginați-vă ce se întâmplă în mintea profesioniștilor, ale căror gânduri n-au nimic de-a face cu Cel Preaînalt!

Imaginați-vă libertatea pe care duhurile necurate o au față de acești oameni, ca să-i instige, să-i inspire, să-i provoace, să-i îndemne, să le sugereze idei și gânduri care vor fi puse în practică prin intermediul autorității lor profesionale, ca să înșele, să jefuiască, să distrugă și chiar să omoare!

Iisus a spus că diavolul a venit să omoare, să jefuiască și să distrugă. Dar, cum va face asta? Folosind mintea oamenilor care n-au Gândurile Celui Veșnic. Astfel, omoară, jefuiește și distruge omenirea.

Câte accidente nu s-au întâmplat din cauza alcoolului? Dar, cine instigă la consumarea alcoolului și la condusul mașinii?

Câte vieți n-au fost curmate din cauza impredențelor din trafic? Din cauza folosirii mobilului la volan? Dar, cine-i face pe oameni să aibă curiozitatea de a vedea mobilul, în trafic?

Câte decese n-au fost cauzate de droguri? Dar, cine i-a făcut pe oameni să consume droguri?

Câte case n-au fost distruse de certurile dintre soți și soții?

Câte vieți nevinovate n-au fost curmate de „gloanțe rătăcite”?

În același timp, ingineri lacomi folosesc material ieftin, ca să tripleze profitul în construcții. Iar numărul victimelor în urma căderilor de viaducte, edificii și drumuri este în continuă creștere.

Pe lângă toate astea, comandanții avioanelor comerciale, inspirați tot de diavol, lasă comanda în grija copiloților lipsiți de experiență și se îndrăgostesc de stewardese. Rezultatul: apare tragedia și sute de vieți sunt curmate.

Gândiți-vă la multitudinea de profesioniști care n-au Mintea Lui Hristos și care, din cauza asta, au fost ușor de influențat de gândurile duhurilor rele, ca să omoare, să jefuiască și să distrugă vieți! De aici, multele greșeli medicale și multele decese premature; de aici, politicienii răi și necinstiți, care alimentează nedreptățile sociale în sănătatea publică, educație, securitate și așa mai departe.

Entitățile iadului au luat în stăpânire mințile egoiste, necredincioase, care n-au Mintea Lui Hristos și care, prin urmare, sunt slabe și susceptibile la tot felul de idei diabolice.

”Şi tu, fiule Solomoane, cunoaşte pe Dumnezeul tatălui tău şi slujeşte-I cu toată inima şi cu un suflet binevoitor; căci DOMNUL cercetează toate inimile şi pătrunde toate închipuirile şi toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda şi El pe vecie” (1 Cronici 28.9)

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *