A trăi veșnic

morte_165Dintre toți pomii din grădina Edenului, s-au remarcat doi: Pomul cunoștinței binelui și răului și Pomul Vieții. Unul aducea moarte celui care mânca din fructul lui, iar celălalt aducea viață veșnică. După cum știm, primul pom a servit pentru slujirea și închinarea omului lui Dumnezeu, în dragoste și libertate, și nu ca obligație. A fost un test, ca omul să-și manifeste libertatea dată de Cel Preaînalt. Pomul Vieții a arătat dorința Creatorului ca omul, făcut după chipul și asemănarea Lui, să nu fie supus morții, care a început să existe prin păcat.

Când omul a păcătuit, Dumnezeu l-a alungat din grădină și a pus heruvimi care să păzească drumul spre pomul vieții, ca omul să nu mănânce din el și să trăiască veșnic (Geneza 3.22-24).

Cea mai mare frică a omului e să știe că, într-o zi, va muri, tocmai de aceea, Satana i-a spus lui Dumnezeu că tot ce are omul, va da pentru viața lui. Oamenii de știință caută un tratament care să crească longevitatea. Încă din antichitate, oamenii au căutat, mereu, nemurirea. Toți visează și vor să trăiască veșnic.

În timp ce știința se luptă să găsească secretul nemuririi, Domnul Iisus a revelat formula prin care oricine poate să trăiască veșnic!

”Astfel este Pâinea care S-a coborât din cer, nu ca mana pe care au mâncat-o părinţii voştri, şi totuşi au murit: cine mănâncă Pâinea aceasta va trăi în veac” – Ioan 6.58.

Adică, Domnul Iisus, oferindu-și Trupul și Sângele, ne-a oferit, de fapt, alimentul care garantează viața veșnică. E singurul mod prin care omul poate să trăiască veșnic. Asta e ceva glorios, fiindcă, deși omul a pierdut accesul la Pomul Vieții, care era în grădină, Domnul nostru oferă viață veșnică tuturor celor care cred în El, care se alimentează din El și care au dreptul la eternitate.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *