A V-a zi de post

CAPACUL DE LA OALĂ

Credinţa are mistere care din cauza lipsei de discernământ spiritual, au dus pe mulţi din cei ce nu fuseseră transformaţi la confuzii şi la iluzii.

Petru a avut credinţă să meargă pe apă dar nu a avut să şi se menţină deasupra apei. 

De ce? 

Pentru că sunt două tipuri de credinţă: cea raţională şi cea emoţională.

Credinţa raţională gândeşte, se pune de acord şi acţionează conform cu Cuvântul lui Dumnezeu şi asta independent de ceea ce omul simte sau a simţit.

Credinţa emoţională pe de altă parte, supune Sfintele Scripturi, sentimentelor umane. Pare absurd, dar pare a fi ceva foarte comun în ultimul timp.

Când credinţa supranaturală nu se aliază cu intelectul, simţurile inimii câştigă teren, iar rezultatele sunt foarte slabe.

Credinţa emotivă şi-a turnat temelia pe semnele de vindecare şi de înfăptuire a minunilor vizibile. De aceea, o astfel de persoană se menţine în credinţă pentru o anume perioadă de timp. Însă, când vin furtunile, ele abandonează credinţa. De aici survin ex-preoţii, ex-lucrătorii, ex-membrii, ex-soţiile de preot, ex-eliberaţii, ex-mântuiţii, ex-creştinii…etc.

Petru a fost şi el victima la o asemenea credinţă. Pentru că L-a văzut pe Iisus mergând pe apă, a avut şi el credinţă să meargă şi a mers însă pentru puţin timp.

Asta se întâmplă pentru cei a căror viaţă se bazează pe credinţşa emotivă. Ei merg cu Iisus ceva timp, dar când simt o lipsă puternică de un capac care să le acopere oala, se lasă arşi de focul inimii şi se agaţă de primul foc de lemne. Apoi aleargă disperaţi să caute lemne cu care să întreţină focul.

Înţelepţii în schimb nu fac asta. Ei sunt raţionali. Cine raţionează nu este mulţumit doar cu fărâmituri. El are gânduri mari. Are gânduri potrivite cu cele ale Celui Atotputernic. Cine foloseşte credinţa supranaturală, raţionează, gândeşte, îşi imaginează şi îşi proiectează visele către un viitor promiţător care începe chiar azi.

Nu este o persoană cu atitudini de moment şi nici nu se uită „…la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.” (2Corinteni 4:18)

Cei înţelepţi au discernământ. Ştiu că o construcţie pe nisip este una uşoară şi rapidă, dar că nu oferă nici un fel de siguranţă. Judecata lui alege o Rocă ca fiind locul unde va ridica construcţia. 

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *