Adevăratul „nazir”

Aș dori să împărtășesc această meditație, din cartea Judecătorilor, despre viața lui Samson și un cuvânt din Biblie, în ebraică, ce face toată diferența.

Copiii lui Israel s-au îndepartat de Domnul și au fost în mâinile filistenilor timp de 40 de ani. În scopul salvării lor, Dumnezeu l-a trimis pe Samson.

Samson a fost anunțat de un înger spunând că va fi „nazir”.

În ebraică, nazir este persoana care se anulează pentru a sluji Domnului. Ea primește un „DAR” de la Dumnezeu, trăiește pentru a-L sluji și începe să aibă restricții asupra plăcerilor vieții. Nici măcar nu poate să bea vin, pentru că trebuie să trăiască în sobrietate.

Prima greșeală a lui Samson a fost să nu trăiască în această „anulare”.

Biblia descrie că s-a implicat mereu cu femei și prostituate filistene, a trăit înconjurat de prieteni, a vizitat țările inamicilor etc. Dumnezeu chiar a încercat să-l folosească înainte, dar El nu a putut.

Până când Samson a sfârșit implicându-se cu o prostituată, până în punctul de a avea încredere în ea și, acționând prin sentiment, a revelat secretul lui.

Prostituția, în sens figurat, înseamnă a se spurca în schimbul unor interese personale, a se degrada, a se corupe.

Mereu când suntem nepăsători, vom înceta să mai servim cu această „restricție”, ne vom amesteca, ne vom deschide și vom avea încredere în persoane greșite. Acesta este principiul căderii!

Când nu există nicio restricție, nu există separare, deci devenim egali cu ceilalți. Și trebuie să ne amintim mereu că nu suntem aceiași, pentru că am fost chemați și aleși să fim „nazir”.

Samson, după ce a fost orb, s-a putut vedea. Singur, fără ceea ce a apreciat cel mai mult, fără putere și fără dar – pentru că venea de la Dumnezeu -, a fost batjocorit și a devenit o jucărie pentru prinți.

Și nu face asta diavolul celor care lasă să-I slujească pe Dumnezeu?

Samson se pocăiește rugându-L pe Dumnezeu să-și amintească de el.

El recunoaște că puterea lui a venit de la Domnul, când cere: ”întărește-mă, doar de data aceasta”
Judecători 16:28

În ultimul său discurs, în Biblia ebraică este scris:
“וַיֹּאמֶר שִׁמְשׁוֹן תָּמוֹת נַפְשִׁי עִם־פְּלִשְׁתִּים”

”Să mor împreună cu filistenii.” Judecători 16:28

Numai atunci când sufletul moare (dorințele și aspirațiile noastre personale), ne anulăm pe noi înșine și devenim adevărați „naziri”, capabili să îndeplinim chemarea pentru care am fost aleși.

La moartea sa, Samson a ucis pe toți prinții filisteni deodată, în afară de bărbați și femei, adică mai mulți dușmani decât în ​​viață, eliberând astfel pe Israel și făcându-l pe tatăl său să fie judecător timp de 20 de ani.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *