Alimente modificate genetic

alimentos-transgenicosCe legătură are credința cu alimentația noastră?

Nici un Cuvânt din Scriptură nu a fost scris în zadar. Deși nu le înțelegem pe toate, ele își păstrează  semnificația lor extraordinară și marea lor utilitate.

Am putut dovedi asta cu câteva zile în urmă. Domnul Iisus a spus că  Semnele Lui îi vor însoți pe cei care cred în Numele Lui: vor scoate demonii, vor vorbi n limbi noi, vor lua în mână șerpii, dacă vor bea ceva de moarte nu-i va vătăma și își vor pune mâinile peste bolnavi și bolnavii se vor face bine. (Marcu 16:17-18)

Eu le înțelegeam pe toate, dar îmi imaginam că un semn, cu greu s-ar putea întâmpla în viața mea: să beau ceva de moarte. La urma urmelor, mă gândeam că acest lucru avea legătură doar cu înghițirea accidentală sau forțată a unei otrăvi.

Văzând situația actuală din lume, mi-am dat seama că nu este chiar așa.

Toate mijloacele importante de comunicare au ridicat problema alimentelor care fac rău sănătății și care continuă să fie pe rafturile din supermarketuri și a  controversatelor alimente modificate genetic.

Cine nu a fost la un medic sau nu a citit un articol academic care spunea că un anumit aliment nu era bun și că oamenii trebuiau să fugă de el? Dar, după aceea, spre surpriza noastră, au apărut alte cercetări și ceea ce era ”dezgustător” a devenit ”drag” din nou… Și din nou ne aflăm în mijlocul unei controverse de genul: ”Folosesc zahăr sau îndulcitor?”; ”Mănânc ou sau îl evit?”; ”Cafeaua face bine sau rău?” etc.

Dar cred că dintre aceste discuții, nici una nu este mai intrigantă decât cea a alimentelor modificate genetic. Acestea sunt cele ale căror semințe au fost modificate genetic, primind alte substanțe pentru satisfacerea anumitor scopuri. Probabil că eu și tu le mâncăm în fiecare zi fără să știm.

Argumentele globale pentru schimbarea codului genetic al alimentelor sunt multe. Printre ele sunt: sfârșitul foametei în locurile  sărace, îmbunătățirea calității nutriționale a alimentelor și exterminarea dăunătorilor care cauzează distrugerea plantațiilor.

Totuși, protocoalele oamenilor de știință afirmă că această manipulare a semințelor nu este bună nici pentru organismul uman, nici pentru mediu. Ei spun că  aceasta servește doar intereselor economice lipsite complet de etică.

În mijlocul acestei dezbateri noi rămânem fără răspunsuri.

Mă gândesc că Domnul Iisus, ștind că societatea se va transforma, ne-a asigurat prin promisiunile Sale de protecția Sa împotriva acestor puteri mortale. Majoritatea oamenilor sunt în pericol constant când se hrănesc, în principal cei care locuiesc în marile centre urbane.

De aceea, credința are o valoare excepțională! Ea are putere ca să ne facă să avem realizări și mai presus de toate,  să ne stabilizăm realizările. Ea ne face să înaintăm, dar ne dă și condiții ca să ne protejăm. Cu toate acestea, ea este personală și  doar cine o folosește va putea neutraliza puterea răului.

Așa că, a venit momentul să ne folosim credința ca să ne hrănim literalmente.

Dacă știi că un anumit aliment face rău sănătății tale, renunță la el. Folosește-ți credința pentru ceea ce nu cunoști. Și un ultim sfat: tu care ai o bucată de pământ  în curtea din spate, profită de el și cultivă ce poți și fără pesticide!

De aceea mă gândesc că sunt privilegiați cei care  își au originile în mediul rural, pentru că, în afara faptului că știu ce înseamnă să muncești din greu, că au învățat lecții prețioase de simplitate și au avut un contact minunat cu natura, lucrarea Dumnzeului nostru, de asemenea au putut să cunoască ce este o alimentație cu adevărat sănătoasă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *