Altarul potrivit

fogoVedem că în povestea lui Ghedeon erau 3 altare:

1)Altarul lui Baal

2) Altarul lui Ghedeon

3) Altarul lui Dumnezeu

 Ia cel de-al doilea bou tânăr al tatălui tău, boul care are şapte ani! Dărâmă altarul închinat de tatăl tău lui Baal şi taie stâlpul Aşerei care este lângă el. Judecători 6:25

Altarul lui Baal era altarul care era în mijlocul poporului lui Israel, un popor care gemea de durere, tristețe și suferință.

Asta semnifică faptul că altarul dumnezeilor păgâni aduce suferință celor care îi slujesc. Oamenii sunt bolnavi, săraci și slujesc acestui altar care le-a fost prezentat de religii. Observă, altarul din lume poate să reprezinte și încrederea ta în capacitatea proprie, în profesie, bunuri, adică tot ce reprezintă pentru tine un dumnezeu.

Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului şi l-a numit „Domnul este pace“. Altarul mai este încă şi astăzi în Ofra, care aparţine abiezriţilor. Judecători 6:24

Altarul lui Ghedeon este acel altar pe care îl construiește în felul său cineva. Este la biserică, dar face lucrurile în felul ei, cum îi convine, căutând mereu ce este confortabil pentru ea.

Prezintă în acest altar ce crede ea că este bine, dar nu aude glasul lui Dumnezeu. Face fără să se gândească dacă îl mulțumește sau nu pe Dumnezeu, chiar pune ofrande în acest altar, dar niciodată nu-și pune toată viața, pentru că acest altar este făcut după voința ei.

 Zideşte apoi un altar potrivit Domnului, Dumnezeul tău, pe vârful acestei înălţimi, ia boul şi adu o ardere de tot, folosind stâlpul Aşerei pe care-l vei tăia! Judecători 6.26

Altarul lui Dumnezeu face diferența. Acest Altar e făcut așa cum Dumnezeu orientează, un Altar de sacrificiu. De aceea, în acest Altar se întâmplă minuni, viața se schimbă, pentru că există ascultare, renunțare la dorințele tale și dăruire totală a vieții tale.

Doar aici există o viață nouă și transformare completă. În Altarul lui Dumnezeu sunt minunile pe care doresc toți să le vadă.

Acesta este motivul pentru care viața multora nu a fost încă schimbată. Văd unele semne, dar până azi nu au văzut minunile lui Dumnezeu pentru că nu s-au decis la Altarul potrivit.

Indignarea lui Ghedeon a avut rezultat doar atunci când el a pus-o în Altarul lui Dumnezeu.

Meditează și ia o hotărâre, pentru că totul depinde doar de tine.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *