Anxietate

”De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca” (Matei 6.25)

preocupadoMâncarea e importantă pentru viață, însă Duhul Sfânt este esențial pentru ea. Îmbrăcămintea e importantă pentru trup, însă Duhul Sfânt este esențial pentru el. Una e să fii în viață și alta să ai viață. Iar Duhul Sfânt aduce viață celor care sunt în viață. Îmbrăcămintea acoperă trupul protejându-l de frig, căldură, vânt, dar nu poate să-l protejeze de cel rău. Atunci, la ce bun să ai un trup frumos și îmbrăcat gros, dar să nu fii protejat, fiindcă nu ai Duhul Dumnezeului Celui Prea Înalt ca locuitor în acest trup?

Domnul Iisus, văzând îngrijorarea oamenilor în privința satisfacerii nevoilor lor fizice (care sunt, totuși, importante), a arătat ce este, cu adevărat, esențial pentru om, atunci când a spus:

”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6.33)

Această Împărăție e înăuntrul nostru și înăuntrul tuturor care au fost luați în stăpânire de Duhul Sfânt, și vrea să fie și înăuntrul dumneavoastră. Dacă, din cauză că ați avut lucruri materiale, ați făcut ce ați făcut, ce ați fi capabil să faceți, ca să aveți Duhul Sfânt?

Nimic în această viață, material sau spiritual, nu se poate realiza fără sacrificiu. Un exemplu e pilda comorii ascunse pe câmp. Omul care a găsit comoara avea multe avuții, dar ele n-au venit la el ca o pară mălăiață. A trebuit să sacrifice, ca să le aibă. Însă, atunci când a găsit Comoara, a înțeles că, pentru a avea ”Acea Comoară”, care Îl simbolizează pe Duhul Sfânt, trebuie să renunțe la tot ce a câștigat, prin sacrificiu. Astfel, a sacrificat în continuare.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *