Apa Vieții

Acum câteva luni am inaugurat biserica noastră din Tribul Massailor, situată la Mila 46, Kajiado, Kenia. Printre multele încercări prin care trece acel trib, una dintre cele mai mari este seceta, pentru că nu se găsește apă prin apropiere și singurul puț local a secat recent. Membrii tribului merg mai mult de cinci kilometri să caute apă în râurile din regiune, care și ele sunt complet seci.

Massai5În aceea zi în care singurul puț a secat am inaugurat sursa noastră de apă. Membrii Centrului de Ajutor, și-au strâns donațiile și au contractat o firmă ca să facă lucrarea. Cu echipamente specializate, au forat până la 300 de metri adâncime până au găsit apă subterană. Ce i-a uimit pe toți, și în special pe angajații firmei, a fost faptul că au găsit apă pe terenul bisericii noastre, ceva minunat! Această apă va satisface nevoile acelui trib pentru mulți ani.

Pentru Massai, apa valorează mai mult decât aurul, confirmând ce se spune în popor că apa este viață. După ce șeful tribului a rostit cuvinte de mulțumire membrilor de la Centrul de Ajutor, s-a format o coadă cu oameni nerăbdători să primească apă gratuit.

Scena marcantă a fost cea în care oamenii cărau vase cu apă având emblema Centrului de Ajutor ”Iisus Hristos este Domnul” și cu un verset care arată motivația noastră în această călătorie:

”Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va țâșni în viața veșnică.” Ioan 4:14

În timpul slujbei, am explicat că, deși au primit apă arteziană, noi eram acolo ca să le dăm Apa Vieții, Domnul Iisus, pentru că, doar așa nu le va mai fi sete niciodată.

După rugăciunea de vindecare și eliberare, le-am distribuit Biblii în limba locală-massai. Pe lângă inaugurarea puțului nostru cu apă, baptisteriul cosntruit acolo a fost folosit pentru prima dată ca 42 de membri ai tribului să-și încredințeze viețile Dumnezeului lui Avraam.

Fiind la Biserică de mult timp, ne-am obișnuit cu bucuria oamenilor când sunt botezați, dar în această zi bucuria pe care o simțeau când au ieșit din apă a fost ceva care a rămas în memoria noastră. O experiență pe care nu au avut-o până atunci.

Ei au ieșit din apă râzând și surprinși în același timp, pentru că nu înțelegeau de unde venea atâta bucurie. Cu un zâmbet mare spuneau: ” Nu am mai simțit asta până acum!”

Încă o biserică, încă un Izvor Universal care curge, pentru a sătura setea fizică și spirituală a mii de oameni. Azi, Massaii cunosc un Dumnezeu Viu, despre care nu au auzit niciodată vorbindu-se.

Dumnezeu să continue să binecuvânteze lucrarea realizată în acest trib!

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *