Autoritate Spirituală

luz-706x432Universul și tot ce este în el sunt rezultatul autorității lui Dumnezeu prin Cuvântul Său:

 Atunci Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!“; şi a fost lumină.”

–Geneza 1:3

Dintre cele mai simple până la cele mai complexe creații ale lui Dumnezeu, ființa umană este fără îndoială cea care se evidențiază. El ne-a făcut  potrivit cu ceea ce este El, chip și asemănare. Totuși, această asemănare nu ar fi aspectul fizic, ci caracteristicile și trăsăturile caracterului Său, adică moștenim și Autoritatea Lui! (Geneza 1:26)

Autoritatea este una dintre principalele caracteristici ale lui Dumnezeu, este acțiunea caracterului Său, pentru că ceea ce El spune, se întâmplă.

La început erau doar Adam și Eva. Cuplul avea toată autoritatea și stăpânirea în mâinile lor, în scopul de a avea grijă de Grădina Edenului și astfel să se bucure de tot ce era acolo, era un mediu perfect. Stăpânirea era în mâinile lor și Dumnezeu voia să fie așa, până când neascultarea a declanșat dezordinea, păcatul a deschis ușile slăbiciunii umane și autoritatea a fost dată diavolului.

Când Adam și Eva au păcătuit, au dat în mâinile diavolului autoritatea și stăpânirea pe care le primiseră de la Dumnezeu. Umanitatea a fost dată lucrărilor răului și faptul că a continuat să practice păcatul, adică neascultarea, a păstrat anulată și autoritatea, iar stăpânirea a fost pierdută.

Singurul mod de a răscumpăra autoritatea și de a avea din nou stăpânirea este ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu.

“El a şters însemnarea cu tot cu regulile ei, care era împotriva noastră şi ni se opunea, a luat-o şi a pironit-o pe cruce. A dezbrăcat de putere stăpânirile şi autorităţile şi le-a făcut de ruşine în văzul tuturor, triumfând asupra lor prin cruce.”

-Coloseni 2:14-15

A dezbrăca este un termen militar folosit foarte mult în textele din Vechiul Testament, care reprezintă acțiunea de a lua bunurile și toate posesiunile armatei inamice după ce  a fost învinsă. Astfel, ce bunuri avea diavolul ca să fie  dezbrăcat de Domnul Iisus? Autoritatea pe care el o furase de la Adam și Eva și pe care a restituit-o ucenicilor Săi spunând:

“Iată, v-am dat autoritate …”- Luca 10:19

Autoritate asupra durerii, suferinței, sărăciei, problemelor și oricărei acțiuni a diavolului și demonilor lui.

Ne asumăm autoritatea care ne-a fost dată, pentru că ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu în viața celor care cred înseamnă autoritatea supremă.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *