Binecuvântata Încercare

Bucuria cuceririlor materiale a cauzat o adevărată senzație de bine. Relația cu Dumnezeu pare să fie la zi. Credinciosul se simte mai bucuros, mai stimulat în credință și chiar și mai dispus să facă Lucrarea lui Dumnezeu.

Dar când încercările încep să aducă semne, bucuria dă loc tristeții, euforia se răcește și credința dă loc îndoielilor și plângerilor. Dispoziția de a-L sluji pe Dumnezeu se stinge.

În acest moment mărturisirea credinței dvs este judecată. Crucea și lumea așteaptă să vadă unde credința se va sprijini. Este exact în acest moment când se definește credința pe care o are fiecare.

Dumnezeu nu ne-a dat credință doar pentru succesul material și spiritual, ci de asemenea pentru presupusele eșecuri. În lumea energiei supranaturale, totul cooperează pentru bine, atât câștigurile cât și pierderile.

Până la urmă, cine trăiește în dependența Duhului Sfânt deja a murit pentru această lume. Lupta și neplăcerile înfruntate pe Pământ fac parte din învățarea trăirii unei vieți prin credință.

Solomon este un mare exemplu a prejudiciilor cauzate de lipsa încercărilor. S-a născut pentru a fi împărat fără nici o problemă. Și, pentru că a cucerit inima lui Dumnezeu, a devenit cel mai înțelept de pe pământ. El a fost puternic de bogat, nu exista nimic ce să fi dorit inima lui și să nu fi avut.

Nici inamici nu avea. A ajuns pe punctul de a trimite o scrisoare regelui de Tiro spunând:

”Acum Domnul, Dumnezeul meu, mi-a dat odihnă din toate părţile; nu mai am nici un duşman, nici o nenorocire.” 1 Regi 5.4

Istoria arată că lipsa problemelor a devenit cel mai mare și mai grav adversar al lui Solomon. Senzația de fericire creștină poate să devină un inamic mortal, având în vedere că impune relaxare în credință și, în consecință, răceală spirituală.

”Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită! Duhul într-adevăr este doritor, dar carnea este neputincioasă!” Matei 26.41

Episcopul Edir Macedo


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *