Blestemul necredinței

Nu există nici blestem nici binecuvântare fără cauză. (Proverbe 26.2)

Precum cel binecuvântat culege roadele ascultării sale, de asemenea cei blestemați culeg roadele neascultării lor. (Deuteronom 28).

Cea mai mare parte din minunile realizate de Domnul Iisus au fost realizate în Horazin, Betsaida și Capernaum. Chiar așa, locuitorii de acolo nu au crezut în Cuvântul Său.

Din acest motiv, deși sunt bine localizate, sunt orașe fantomă. Am fost acolo și am văzut ruinele lor. Chiar și Capernaum, situat la marginea Mării Galileii, este complet nelocuit, gol și trist.

Nici apropierea lor de Muntele Sfânt nu le face să devină interesante pentru investitori. Horazin, situat pe drumul care urcă spre Hermon, este lăsat complet sub stăpânirea gândacilor.

De ce? L-am întrebat pe ghid.
Răspuns scurt și sec: blestem.

Atunci mi-am adus aminte de majoritatea credincioșilor care, din cauza neascultării, trăiesc o viață blestemată, chiar fiind aproape de Altar.

Credincioși care cunosc Biblia din scoarță în scoarță, laudă, se roagă, țin post, sunt leali denominațiilor și preoților, dar nu practică ceea ce știu. Sau mai bine spus, practică ceea ce le este ușor și nu le cere sacrificiu. Sunt credincioși din punct de vedere profesional rebeli.

Sunt aproape de Hermon, dar viața lor este în ruină, precum Horazin, Betsaida și Capernaum.

Vai de tine, Horazin! Vai de tine, Betsaida! Căci dacă ar fi avut loc în Tir şi Sidon minunile care au avut loc în voi, de multă vreme s-ar fi pocăit stând în sac şi cenuşă! Dar la judecată va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi! Iar tu, Capernaum, vei fi înălţat oare până la cer? Nu, ci vei coborî până în Locuinţa Morţilor!” Luca 10.13-15

Iar tu, Capernaum, vei fi înălţat oare până la cer? Nu, ci vei coborî până în Locuinţa Morţilor! Căci dacă ar fi fost făcute în Sodoma minunile care au fost făcute în tine, ea ar fi dăinuit până astăzi! De aceea îţi spun că, în Ziua Judecăţii, va fi mai uşor pentru ţinutul Sodomei decât pentru tine!” Matei 11.23-24

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *