Bunul cel mai Mare

Cine nu se bucură când vede că o persoană care trăia în mizerie a prosperat datorită credinței sale?

Eu îmi aduc aminte de o istorie adevărată, care s-a întâmplat în Africa de Sud, în 2002, când un bărbat a fost evanghelizat pentru a participa la o slujbă specială și atunci a învățat cum să cucerească prin intermediul credinței.

El și soția au început să frecventeze slujbele de credință, până când într-o zi el a avut o idee. El, care deja vindea cartofi pe stradă pentru a putea supraviețui, a decis să ofere produsul său unui lanț de supermarket-uri, și propunerea sa a fost acceptată.

Din vânzător ambulant a devenit distribuitor. El a prosperat și, în puțin timp, cu câștigul, a cumpărat o camionetă și o casă bună pentru a locui.

Deși el a cucerit succesul financiar, același succes nu îl avea în viața spirituală, și mai puțin în căsnicia sa. Soția a început să aibă un amant, până când într-o zi el a descoperit-o și a dus-o până la preotul bisericii pentru a cere ajutor.

Înaintea preotului, soțul a promis că, dacă ea nu se oprește cu trădările, o va omorî. Părintele, imediat, i-a atras atenția lui despre importanța de a investi în viața sa cu Dumnezeu, pentru a învinge problema sa din căsnicie și de asemenea impulsul său.

După câteva săptămâni, soțul a fost să distribuie marfa lui în unul din supermarket-uri, și un prieten, când l-a salutat i-a spus că a văzut-o pe soția lui intrând într-o casă: casa amantului. Soțul a intrat în aceea casă și a văzut-o pe soția lui în pat cu amantul. El a omorât soția, amantul și după s-a sinucis.

Aceasta este o alertă pentru cei care luptă exclusiv pentru binecuvântările materiale și nu investesc în a avea o viață deplină cu Dumnezeu. Cine acționează așa, poate chiar să și iasă din mizerie pentru a fi prosper, dar nu mereu se va bucura de o viață deplină, dacă nu va pune pe primul loc pe Duhul Sfânt.

Drag cititor, nu este nimic greșit în a investi în toate formele de prosperitate, dar înțelepciunea și cunoașterea pentru a avea stabilitate în cuceririle pământești și pentru a garanta Mântuirea sufletului vine doar când dvs cuceriți Bunul Cel mai Mare: Duhul Sfânt!

A colaborat Episcopul Marcelo Pires

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *