Calea Dreptății

caminho_bmDumnezeu ne-a dat dreptul să alegem. El ne arată calea vieții și a morții. Cea a vieții este calea dreptății și cea a morții este calea nedreptății. Noi suntem cei care hotărâm calea pe care mergem.

De obicei, oamenii găsesc pe cineva responsabil pentru un lucru care nu e bun, dar când lucrul este bun, ei se cred responsabili. Când totul merge rău, ei mereu arată cu degetul spre cineva care este responsabil de acest rău.

Știm că în lume este Duhul lui Dumnezeu și duhul diavolului. Dumnezeu nu obligă pe nimeni să meargă cu El, totuși, dacă omul se hotărăște să umble cu El, atunci Dumnezeu pretinde ca omul să umble în dreptate, pentru că El, fiind Curat și Sfânt nu poate să umble cu un om nedrept.

El vrea să-l salveze pe cel nedrept care a suferit consecințele duhului nedreptății: sărăcie, boli, trădări, minciuni, etc. De aceea, Dumnezeu oferă instrumentul-credința supranaturală, credința de sacrificiu, ca acest om suferind să ajungă în fața Lui care este Sfânt și Curat.

Dumnezeu cere ca omul să fie sfânt așa cum El este Sfânt:

”deoarece este scris: Fiţi sfinţi, pentru că Eu sunt sfânt!” 1 Petru 1:16

Așa cum din partea lui Dumnezeu există o cerință, și anume ca eu să fiu sfânt, adică drept, și eu pot să cer de la Dumnezeu Dreptatea Sa.

Este imposibil să trăiești într-o lume a nedreprtății și să nu fi victima nedreptăților. De aceea, Dumnezeu permite ca cei drepți ai Lui să fie nedreptățiți, ca astfel să-și manifesteze credința și să ceară de la Dumnezeu Dreptatea Sa. Dumnezeu îmi dă dreptul să cer Dreptatea Lui pentru că El pretinde ca eu să merg în Sfințenia Lui!

Când Dumnezeu i-a apărut lui Avraam, El S-a prezentat ca Dumnezeul cel Atotputernic și a spus:

”…Umblă înaintea Mea şi fii fără prihană.” Geneza 17.1

Ce este aceasta? Cerința lui Dumnezeu ca Avraam să meargă în dreptate. De aceea, când Avraam a știut că Sodoma și Gomora vor fi distruse, el a intrat în Prezența lui Dumnezeu și a cerut Dreptatea Lui, spunând:

” Îl vei distruge Tu şi pe cel drept împreună cu cel rău? (…)Departe de Tine (…) Oare nu va face Judecătorul întregului pământ ceea ce este drept?” Geneza 18:23-25

Dumnezeu știa că acolo în Sodoma erau oameni drepți, dar El a permis acea situație ca un drept să strige pentru dreptate și singurul om drept a fost Avraam!!!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *