Care a fost mărturia lui Avraam

AbrahamSunt întotdeauna oameni care, după ce aud Vocea lui Dumnezeu, întreabă: „De ce trebuie să sacrific asta sau aia? De ce trebuie să renunț la ceva sau cineva pentru care am luptat atât de mult, ca să le cuceresc?”.

Din cauza acestor întrebări, persoana își petrece întreaga viată negându-I lui Dumnezeu ce îi cere și, astfel, se separă de realizarea visului lui Dumnezeu pentru viața ei.

Toate astea, fiindcă nu poate înțelege acest Cuvânt:
”Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre” (Isaia 55.8-9)

În povestea lui Avraam vedem clar acest adevăr:
a) Gândul lui Avraam: să aibă un copil, un moștenitor.
b) Gândul lui Dumnezeu: să-l facă tată al multor națiuni.

Acum va fi ușor să înțelegem de ce Isaac a trebuit să fie sacrificat. Printre alte motive pe care deja le cunoaștem, Isaac era mărturia lui Avraam, dar Ofranda Sacrificiului era necesară pentru a realiza visul lui Dumnezeu.

Atunci când o persoană înțelege că a fost chemată să realizeze un vis al lui Dumnezeu, care este cu mult mai mare decât al ei, trebuie să înțeleagă și că nivelul exigenței crește, așa cum s-a întâmplat cu Însuși Dumnezeu care, pentru a acoperi rușinea lui Adam și a Evei, a sacrificat un animal, dar, pentru a oferi oportunitatea Mântuirii întregii rase umană, a trebuit să-L sacrifice pe Propriul Fiu, Mielul Sfânt și fără cusur, infinit mai Prețios!

În încheiere, un detaliu foarte puternic: Avraam nu l-a avut pe Isaac atunci când Sara i-a dat naștere, ci atunci când l-a sacrificat pe Altar.

Dumnezeu să vă binecuvânteze foarte mult!

Episcopul Guaracy Santos

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *