Cărei voci i-ați dat auz?

Avraam avea totul: pământ, rude și casa tatălui său. Totuși, el încă nu avea un copil.

Îmi imaginez o voce în interiorul lui Avraam, pe care nimeni nu o auzea, doar el și Dumnezeu, vorbindu-i despre lipsa de copii. Mă îndoiesc că el trăia murmurând, plângându-se, la oricine ar fi! Dar, cu siguranță, în anumite momente, vocea revoltei striga: ”De ce sunt nerodnic?!”

”Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare.” Geneza 12.1-2

Dumnezeu a auzit aceea voce din interiorul lui Avraam și a vorbit cu el. Avraam s-a unit acelei voci, nu a dat-o la o parte, și a lăsat totul în urmă. A fost cu aceea voce cu care s-a unit până la sfârșitul vieții. Ca și consecință, a ajuns la bătrânețe cu tot ceea ce Dumnezeu i-a spus că va face în viața lui.

Când persoana are credința lui Avraam și există ceva nerodnic în viața sa, chiar dacă nimeni nu știe, există o voce ce strigă în interiorul ei, un strigăt pe care nimeni nu îl aude și nu îl înțelege. Și când Dumnezeu vorbește, ea lasă totul în urmă, nu ascultă de nimeni și pleacă, se unește cu vocea Altarului până la sfârșit!

Cum să ai aceeași credință ca Avraam și să accepți o viață nerodnică?
Cum să ai aceeași credință ca Avraam și să nu te revolți cu înfrângerea?
Cum să ai aceeași credință ca Avraam și să fi unit cu vocea îndoielii, a fricii, a indeciziei, a răutății?
Cum să ai aceeași credință ca Avraam și să nu pleci de pe loc?

Cu ce voce sunteți unit?

A colaborat: Episcopul Goncalves

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *